Sledeće godine indijska i francuska ekonomija prestižu britansku

Velika Britanija bi u toku sledeće godine, nakon napuštanja Evropske unije, mogla da padne sa petog na sedmo mesto na listi najvećih svetskih ekonomija, prognoziraju eksperti konsultantske firme „Prajsvoterhaus Kupers”.

Prema njihovom istraživanju, Indija i Francuska bi mogle da istisnu Veliku Britaniju sa petog mesta, a po novom rasporedu ekonomske moći, Indija bi bila na petom, a Francuska na šestom mestu najvećih ekonomija sveta.

PvK prognozira da će u toku 2019. godine britanski ekonomski rast iznositi 1,6 odsto, ako zemlja uspe bez većih posledica da prevaziđe šok izlaska iz EU, javlja MIA, prenosi Tanjug.

U istom istraživanju navodi se da će u 2019. godini francuska ekonomija zabeležiti rast od 1,7 odsto, dok će indijska porasti po stopi od čak 7,6 odsto.

„Velika Britanija i Francuska su tokom proteklih nekoliko godina, u više navrata, zamenjivale svoja mesta na listi najmoćnijih svetskih ekonomija, ali u ovoj i sledećoj godini francuska ekonomija će biti na boljoj poziciji”, ističe ekonomista PvK-a Majk Džejkman.

(„Politika“)

Prethodni tekstIndija – drugo najveće svetsko tržište smartfona
Sledeći tekstIndija najavila izgradnju još većeg kipa od postojećeg

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime