Slika velikog indijskog božanstava krasi Novakov dom (foto)

Foto: Instagram/DjokerNole

Na prvi pogled na slici nema ničeg posebnog, Novak sedi na podu i igra se sa Stefanom…

View this post on Instagram

Kids’ Day Part 2 with my biggest fans ???

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on

Indijski mediji primetili su nešto neobično. Na zidu iza Noleta i Stefana nalazi se velika slika, na kojoj se vidi jedno od najvećih indijskih božanstava Sri Krišna, tokom tradicionalnog plesa ras-lila.

Krišna je u verovanjima Indusa jedno od najvažnijih božanstava, bog nežnosti, ljubavi i saosećanja, a ples koji je prikazan na slici predstavlja ilustraciju tradicionalne priče koja za temu ima božju ljubav.

Indijski mediji ne znaju kako je Novak došao u posed ove neobične slike. Pitaju se da li ju je dobio na poklon tokom posete njihovoj zemlji 2014. godine Novak je tada otkrio da je njegova supruga Jelena dolazila u Indiju i da je fascinirana kultorom ove zemlje, a nije krio i da su ga ljudi u Indiji oduševili.

Lokalni mediji podsećaju i da je Novak u svoj život odavno uveo jogu i meditaciju, discipline koje su karakteristične za najzastupljeniju religiju u Indiji – hinduizam. Tvrde i da su mu meditacija i joga pomogli da postane mirniji na terenu, da nema nagle izlive emocija i da generalno odaje utisak mirnog čoveka. Podsećaju i da je Novak, za razliku od mnogih profesionalnih sportista, pošto je otkrio da mu organizam ne toleriše gluten, prešao na ishranu koja je potpuno bez ovog sastojka i da je i sam priznao da mu ovakva ishrana omogućava bolji i kvalitetniji život.

(espreso.rs)

Prethodni tekstIndija želi ruske raketne motore
Sledeći tekstPo čemu je Indija toliko posebna?

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime