Smatraju je najlepšom glumicom na svetu

Foto: Instagram/FriedaPInto

Frida Pinto je indijska filmska glumica, rođena 18. oktobra 1984. godine u Mumbaju. Svetsku slavu donela joj je uloga Latike u filmu „Milioner sa ulice“. Radnja filma smeštena je u Indiji i govori o mladom i neobrazovanom osamnaestogodišnjem mladiću Jamalu iz sirotinjske četvrti Mumbaija, koji se pojavio u indijskoj verziji kviza „Ko želi da bude milioner?“ Film je osvojio četiri nagrade „Zlatni globus“, a nominovan je u deset kategorija za nagradu „Oskar“. Dobio je osam Oskara, uključujući i onaj za najbolji film.

Tvrdila je da u domovini nije mogla da se probije jer je morala da ima beo ten, a nakon „Milionera“, Holivud je poludeo za ovom prelepom i talentovanom Indijkom. Pre snimanja filmova, Frida je radila kao model i snimila brojne reklamne kampanje. Odrasla je u porodici srednje klase, a roditelji Silvija i Frederik nikada je nisu sputavali u realizaciji životnih želja.

„Još dok sam imala pet godina, sanjala sam o tome da postanem filmska zvezda. Znala sam da je to moja interesna sfera, ali nisam mogla ni da pretpostavim da ću se profesionalno baviti glumom. Sećam se da bih satima stajala pred ogledalom i imitirala Majkla Džeksona. Dugo sam ubeđena da sam odličan interpretator“, izjavila je Frida.

Upornost, talenat i sreća prate ovu lepu Indijku. Nakon par godina pauze od glume, danas je zaposlenija više nego ikad.

„U filmu lik Džamala kaže „Ona je najlepša devojka na svetu“. Kada sam čula da izgovara tu rečenicu koja se odnosi na Latiku koju ja tumačim, pomislila sam, dođavola, ovo je kraj moje karijere, posle ovoga niko me neće shvatati ozbiljno“, rekla je Frida o počecima svoje karijere i iskustvu u Oskarom nagrađenom filmu „Milioner sa ulice“.

Foto: Instagram/FriedaPinto
Foto: Instagram/FriedaPinto

Frida danas tvrdi da je u rodnoj Indiji niko ne prepoznaje i nerado govori o svojoj privatnosti, i dugo je negirala vezu sa kolegom Devom Patelom, sa kojim se zabavljala oko 6 godina, ali više nisu zajedno. Pre veze sa Devom, Frida je bila u braku sa Roanom Antaom, za kog se udala u decembru 2007. I ovu vezu je krila, a priča je dospela do medija kada je njen bivši muž, revoltiran što ga je ostavila zbog Patela, sve izneo u javnost.

Trenutno je u vezi sa polo igračem Ronijem Bakardijem.

Prethodni tekstKako joga deluje na organizam?
Sledeći tekstKako postići unutrašnji mir?

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime