Indiju posetili srpski turoperatori

Foto: Ambasada Indije

U cilju promovisanja indijskog turizma, Ambasada Indije u Beogradu, u saradnji sa Ministarstvom turizma Indije i avio-kompanijom Turkish Airlines, organizovala je posetu srpskih turoperatora Indiji od 23. do 28. septembra 2017. Ministarstvo turizma pružilo je lokalno gostoprimstvo grupi koja se sastojala od osam istaknutih srpskih turoperatora: S.A.B. Travel, Kon Tiki Travel, Disko Drugar, Manga Travel, Travelland, Travel Boutique, I Travel, Jungle Travel i predstavnika avio-kompanije Turkish Airlines.

Foto: Ambasada Indije

Grupa je obišla tzv. Zlatni trougao – turu po Delhiju, Džajpuru i Agri. Osim što je dom jednom od Sedam svetskih čuda novog sveta – Tadž Mahalu, Agra je i jedna od tačaka “Zlatnog trougla” indijskog turizma. Agra je dom i mnogim drugim važnim spomenicima kulture u koje spadaju i lokaliteti UNESCO-ve Svetske kulturne baštine poput Tvrđave u Agri i mesta Fatehpur Sikri. Delhi, prestonica Indije, užurbani je velegrad u kome se nalaze neki od najpoznatijih svetskih spomenika poput Crvene tvrđave, Kapije Indije, Kutub minareta, Džamije Masdžid, Humajunove grobnice, Hrama Akšardam, Lotosovog hrama itd. Džajpur, “Ružičasti grad”, jedan je od najkraljevskijih, najvelelepnijih i najšarenijih gradova u Indiji, sa veoma jakom istorijskom zaleđinom i živopisnom kulturom. Džajpur, u bukvalnom prevodu “Grad pobede”, oduvek je bio jedan od najpoznatijih lica indijskog turizma. Grad predstavlja vizuelnu poslasticu za turiste sa svojim prelepim palatama i tvrđavama, arhitekturom koja ističe uticaj Mogula u Radžputanskom carstvu.

Foto: Ambasada Indije

Ministarstvo turizma je 27. septembra u Nju Delhiju organizovalo radionicu u kojoj su učestvovali predstavnici 25 najvećih indijskih turoperatora i državni zvaničnici. Na ovoj platformi su razmenjene ideje, uspostavljeni kontakti i oformljena mreža profesionalaca. Turkish Airlines je tokom radionice održao prezentaciju u kojoj je promovisan obostrani turizam. Poseta upoznavanja Indije omogućila je srpskim turoperatorima da upoznaju indijski turizam iz prve ruke, kako bi ga bolje prezentovao svojim domaćim klijentima. Svi turoperatori jednoglasno su pohvalili kvalitet indijskog gostoprimstva, kao i istoriju i velelepnost Indije.

Foto: Ambasada Indije

Bilateralni Memorandum o razumevanju u oblasti turizma potpisan je 2004. godine, a promocija turizma bila je jedna od glavnih aktivnosti koja je proistekla iz posete Premijera Srbije (sadašnjeg predsednika) Aleksandra Vučića Indiji u januaru 2017. U 2016. godini, broj  srpskih turista koji je posetio Indiju porastao je za 26%, a elektronska viza (e-viza) za Indiju dobila je na popularnosti. Kao gest dobrodošlice, Srbija je ukinula vize za državljane Indije koji su nosioci običnih pasoša, a ova odluka je stupila na snagu 2. septembra 2017. Bilateralni sporazum o vazdušnom saobraćaju nedavno je revidiran kako bi se promovisala bolja povezanost dveju zemalja. Pokrenuto je snimanje indijskih filmova u Srbiji, čime je ona na dobrom putu da postane jedna od najtraženijih destinacija za turiste širom sveta.

Foto: Ambasada Indije
Prethodni tekstIndija je najveći izvoznik škampa u svetu
Sledeći tekstPrelepa Indijka po lepoti zasenila Andželinu Džoli

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime