Svečano otvaranje indijskog štanda na 62. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga

Foto: Ambasada Indije

Ambasada Indije učestvuje na 62. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga koji se održava od 22. do 29. oktobra 2017.

Foto: Ambasada Indije

Svečano otvaranje indijskog štanda bilo je u nedelju, 22. oktobra, u 18.00 časova u hali br. 2 Beogradskog sajma.

Foto: Ambasada Indije

Indijski štand otvorili su ambasadorka Indije gđa Narinder Čohan i državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić. Na otvaranju su bili prisutni i predstavnici indijske industrije turizma, filma i medija, kao i predstavnici Beogradskog univerziteta, beogradskih škola, izdavači knjiga, mediji i ostali uvaženi gosti.

Foto: Ambasada Indije

Ovo je četvrta uzastopna godina kako Ambasada učestvuje na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, manifestaciji koja privlači na desetine hiljada posetilaca iz zemlje i regiona.

Foto: Ambasada Indije

Učešće Indije na 62. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga obuhvata:

  • specijalnu postavku knjiga na temu joge i ajurvede, sa sveobuhvatnim pristupom za postizanje optimalnog zdravlja, vitalnosti i višeg nivoa svesti
  • knjige o savremenoj Indiji, uključujući politiku, ekonomiju, indijsku kulturu i istoriju
  • knjige o indijskoj kuhinji, koja je najstarija svetska kuhinja, jedinstvena po svojoj upotrebi začina
  • religiju i filozofiju, kako bi se bolje razumela kultura i filozofija Veda, Upanišada, filozofija hinduizma, Civilizacija Doline Inda
  • indijske publikacije o budizmu i budističkoj umetnosti, od budističkih hramova isklesanih u stenama koje predstavljaju jedan od najvećih pokreta u indijskoj umetnosti
  • knjige prevedene na srpski jezik. Preko 150 naslova indijskih autora je prevedeno na srpski, od kojih će mnogi biti izloženi na indijskom paviljonu.
  • knjige za decu, englesko-hindi rečnici, kao i priručinici za samostalno učenje hindi jezika
  • široki izbor romana
  • knjige o indijskim velikanima, koje predstavljaju život i učenja Mahatme Gandija, Šri Aurobinda, Rabindranata Tagorea, Džavaharlala Nehrua itd.
Foto: Ambasada Indije

Indijski paviljon takođe će predstaviti dela nagrađivanih savremenih indijskih pisaca kao što su: Salman Ahtar, Četan Bagat, Anita Desai, Vikas Svarup, Anita Nair, Aravind Adiga, Kunal Basu, Mandžu Kapur, V.S. Najpol, Amitav Goš, Indu Sundaresan, Hari Kunzru, Radika Dža, Džampa Lahiri, Maheš Rao, Vikram Čandra, Dipak Čopra, Upamanju Čaterdži, Aša Miro, Rohinton Mistri, Navtedž Sarna i drugi.

Prethodni tekstOkrugli sto sa indijskim filmskim i TV predstavnicima
Sledeći tekstSrpski doktor dobitnik važne nagrade u Nju Delhiju

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime