Tendulkar – ikona indijskog kriketa

Foto: Wikipedia/Vikas

Sai Rameš Tendulkar je bivši indijski kapiten i igrač kriketa, a mnogi ga smatraju jednim od najvećih udarača svih vremena. Svoj debi imao je 1989. godine protiv Pakistana u Karačiju, kada mu je bilo samo šesnaest godina. U svojoj skoro 40-godišnjoj karijeri osvojio je skoro sve titule i postao legenda u rodnoj zemlji.

2002. godine uvršćen je kao drugi najveći test udarač svih vremena. Kasnije u svojoj karijeri, Tendulkar je bio deo indijskog tima koji je osvojio Svetski kup 2011. Prethodno je bio proglašen „igračem turnira“, koji je održan u Južnoj Africi 2003. godine. 2013. je bio jedini indijski igrač kriketa na turniru povodom 150. godišnjice Visden Almanak kriketa.

Tendulkar je postao ikona i kapiten svog kluba Mumbai Indians 2008. godine. Tada je postao i najplaćeniji igrač, sa godišnjim ugovorom sa više od milion dolara po sezoni.

2010. godine u Indijskoj premijer ligi, Mumbai Indians stigli su do finala turnira. Tendulkar je proglašen za igrača turnira zbog njegovog fantastičnog izvođenja u toku sezone.

2013. godine, Sai je najavio kraj karijere, a 2014. je imenovan za legendu Mumbai tima.

Prethodni tekstIndijski film „Prava kombinacija 1“ na „Prvoj“ televiziji
Sledeći tekst„Žene u plavom“ – indijski ženski kriket tim

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime