Tramp: Indija i SAD biće najbolji prijatelji i partneri

Foto: en.wikipedia.org

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp poručio je premijeru Indije Narendri Modiju da je ova zemlja „pravi prijatelj i partner u nadolazećim izazovima širom sveta“.

„Tramp i Modi su se u telefonskom razgovoru dotakli najvažnijih tema u odnosima ove dve zemlje nastojeći da kroz dijalog ojačaju partnerstvo SAD i Indije u važnim tačkama kao što su ekonomija i odbrana“, saopštila je Bela kuća.

Predsednik Tramp smatra da SAD i Indija stoje rame uz rame u globalnoj borbi protiv terorizma, što je prioritet spoljne politike obeju država. Tramp je od Modija dobio informacije kako indijski državni vrh vidi južnu i centralnu Aziju u domenu bezbednosti.

„Tramp će ugostiti Modija u drugoj polovini godine ali još nije precizirano da li će se susret u Vašingtonu dogoditi u septembru ili oktobru“, saopštila je Bela kuća naglašavajući da će se dva lidera najverovatnije videti pre toga, kada u Hamburgu u julu bude održan redovan sastanak G-20 grupe.

Premijer Indije Narendra Modi bio je jedan od prvih svetskih lidera koji je Trampu u novembru čestitao pobedu na izborima za predsednika. Tokom prošlogodišnje kampanje, Tramp je u nekoliko navrata izjavio kako će Indija i SAD biti „najbolji prijatelji“, kao i da za novog prvog čoveka Amerike tokom mandata „neće postojati važniji partner i prijatelj“ od Indije.

Prethodni tekstKako se koristi kardamon?
Sledeći tekstTigrovi u indijskoj divljini nisu ugroženi

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime