Tramp sa Modijem na okupljanju indijske dijaspore u SAD

Zaglušujući bubnjevi obeležili su ulazak i rukovanje predsednika Donalda Trampa i indijskog premijera Narendra Modija na pozornici prepunog teksaškog stadiona, poslavši tom prilikom poruku o jedinstvu te dve najvećhe svetske demokratije uprkos tenzijama u trgovinskim odnosima, navodi AP.

Tramp je govorio o rastu američkog izvoza u Indiju, milijardama dolara koje Indija troši na američku odbrambenu opremu, kao i zajedničkim vežbama sa Nju Delhijem.

Američki predsednik je takođe razgovarao i o sigurnosti granice, važnom pitanju za kada je reč o Teksasu, saveznoj državi koja se graniči sa Meksikom.

„Preduzimamo do sad nezabeležene akcije da osiguramo svoju južnu granicu i zaustavimo ilegalnu imigraciju“, rekao je juče Tramp.

Oko 50.000 Amerikanaca indijskog porekla prisustvovalo je mitingu u Hjustonu, gde su povicima „Modi! Modi! Modi!“ pozdravljali indijskog premijera.

Modi je na bini domaćina predstavio kao „ličnog prijatelja, prijatelja Indije, velikog američkog predsednika“ koji je – kako je citirao Trampov politički slogan, „rešio da Ameriku ponovo učini velikom“.

„Gospodine predsedniče, u Hjustonu možete čuti otkucaje ovog velikog partnerstva na proslavi dveju najvećih svetskih demokratija“, poručio je Modi, a Tramp je zahvalio na pozivu da učetvuje na mitingu koji je jedno od najvećih okupljanja indijske dijaspore u istoriji.

To je bio njihov treći susret u nekoliko meseci, kako se navodi, a najverovatnije će se lideri Indije i SAD sresti ponovo u utorak na marginama Generalne skupštine UN.

(Tanjug)

Prethodni tekstPlemenito: Indijka nudi ljudima skoro besplatnu hranu
Sledeći tekstGandi dobija spomenik u regionu

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime