U Indiji predstavljena najmanja Hyundai limuzina (video)

Južnokorejska kompanija Hyundai predstavila je u Indiji novu kompaktnu limuzinu Hyundai Aura. Novi model koji je 3-volumenska verzija Hyundaija i10, a u prodaji će se naći početkom 2020. godine.

Hyundai i10: Novi izgled, redizajnirana unutrašnjost, moderni sistemi i asistenti.

Budžetna limuzina proizvodiće se u Indiji, odakle će se naredne godine isporučivati lokalnim kupcima ali i na tržišta Kine i regije jugoistočne Azije. Očekivano, Aura je zbog indijskih poreskih propisa kraća od četiri metra i meri 3995 mm između krajnjih tačaka, široka je 1680 mm, visoka 1520 mm, s međuosovinskim razmakom od 2450 milimetara.

Izgled prednjeg dijela Aure preuzet je od posljednje generacije hatchbacka Hyundai i10, uz jednu malu promenu – položaj svetala za maglu. Na zadnjem delu dodat je klasični limuzinski „ruksak“ s prtljažnikom još uvek nepoznate zapremine.

U unutrašnjosti Aura je dobila 8-inčni infotainment sistem koji sadrži aplikacije Android Auto i Apple CarPlay. Navigacija i zvučni sistem Arkamys mogu se podešavati s pametnog telefona preko aplikacije Hyundai iBlue.

U paleti motora nalazi se benzinac 1.2 MPI Kappa (83 KS), poznat iz Hyundaija i10, a u ponudi je i prerađeni turbodizel 1.2 Ecotorq koji razvija 75 KS i 190 Nm najvišeg obrtnog momenta. Nešto kasnije očekuje se turbobenzinski 1.0 Kappa Turbo GDI sa 100 KS.

Na indijskom tržištu Hyundai Aura će se nadmetati sa sličnim malim limuzinama kao što su Honda Amaze, Maruti Suzuki Swift Dzire i Tata Tigor. Cena još nije saopštena, ali se očekuje da će bazna verzija koštati oko 7132 evra.

Prethodni tekstNajveći broj stanovnika živeće u Indiji
Sledeći tekstIndijski premijer – jedan od šestoro koji su oblikovali svet u 2019.

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime