Učešće sedmoro učenika srednje škole iz Indije na 25. Međunarodnoj konferenciji mladih naučnika (Beograd, 19-25 april, 2018)

Foto: twitter.com/SMATN

Ambasadorka Indije u Republici Srbiji gospođa Narinder Čohan prisustvovala je svečanom otvaranju 25. Međunarodne konferencije mladih naučnika (ICYS), koja je održana u Beogradu od 19. do 25. aprila 2018. u organizaciji Regionalnog centra za talente i Instituta za nadarenu i talentovanu decu i omladineu iz Beograda.

Na konferenciji je učestvovalo sedmoro učenika iz Indije, sa istraživačkim radovima iz fizike, kompjuterskih nauka i životnih nauka. Troje učenika iz Indije osvojilo je specijalne nagrade za radove iz fizike, kompjuterskih nauka i ekologije. Ekipa iz Indije je takođe ubedljivo bila najbolja u prezentaciji kulture svoje zemlje, u okviru internog programa koji su ocenjivali ostali takmičari konferencije.

Međunarodna konferencija mladih naučnika je specifično individualno takmičenje istraživačkih radova iz različitih naučnih disciplina: fizike, matematike, kompjuterskih nauka, ekologije, životnih nauka za učenike srednjih škola od 14 do 18 godina starosti.  Na konferenciji učestvuje znatan broj učesnika iz celog sveta – iz Evrope, Azije i Amerike. Konferencija svake godine ima različitu zemlju domaćina, po principu rotacije.

Cilj konferencije je da se podstakne naučno-društvena razmena izmedju mladih naučnika iz celog sveta, i razviju čvršće veze izmedju njih i njihovih zemalja.

Prethodni tekstIndijski program razvoja inovacija dobio sredstva od 2 miliona dolara za narednu godinu
Sledeći tekstIndija je drugi po veličini proizvođač mobilnih telefona u svetu

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime