Indijski program razvoja inovacija dobio sredstva od 2 miliona dolara za narednu godinu

Foto: keenicon/pixabay,com

Firme „Tata Trusts“, „Lockheed Martin“ i indijski Odsek za nauku i tehnologiju (DST)izdvojili su zajedno 2 miliona dolara za ovogodišnji Indijski programa razvoja inovacija (IIGP) 2.0, čiji je glavni fokus pružanje podrške start-apovima u zemlji.

Sredstva će biti na raspolaganju kao podrška preduzetnicima za razvoj tehnoloških rešenja iz različitih oblasti poput poljoprivrede, zdravstva, vodo-privrede, energetike i pharmacije. Program pruža priliku inovatorima širom Indije da predstave svoje jedinstvene ideje na tržištu.

Projekat je pokrenut 2007.g. od strane indijskog Odeljenja za nauku i tehnologiju uz podršku firmi Lockheed Martin i Tata Trusts, dok je 2017.g. predstavljen IIGP 2.0. Za punih deset godina rada, data je finansijska podrška za preko 500 start-ap projekata.

Prethodne godine program IIGP 2.0 dodelio je sredstva za devet univerzitetskih timova kao i 10 privatnih inovativnih poduhvata u iznosu od USD 500,000 za inovacije iz oblasti medicine, zdravstva, vodo-privrede, poljoprivrede i avio industrije. Pet od nagrađenih projekata već je počelo sa plasmanom svojih proizvode u Indiji i inostranstvu, dok su još dva projekta u procesu ispitivanja tržišta.

Prethodni tekstIndija odobrila smrtne kazne za silovatelje
Sledeći tekstUčešće sedmoro učenika srednje škole iz Indije na 25. Međunarodnoj konferenciji mladih naučnika (Beograd, 19-25 april, 2018)

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime