Indija je drugi po veličini proizvođač mobilnih telefona u svetu

Foto: tookapic/pixabay.com

Prema podacima Indijskog udruženja za mobilnu telefoniju (ICA), Indija je postala drugi po veličini proizvođač mobilnih telefona u svetu, odmah iza Kine. ICA svoju tvrdnju zasniva na podacima statiskih zavoda Kine i Vijetnama.

Indijska asocijacija navodi da je indijski udeo u proizvodnji porastao sa 3% u 2014. godini na 11% u 2017. godini, čime je Indija pretekla Vijetnam i postala drugi najveći proizvođač mobilnih telefona.

Sa rastom domaće proizvodnje, uvoz mobilnih uređaja je skoro prepolovnjen u 2017-18. godini. Radna grupa u okviru Ministarstva elektronije i IT-a zacrtala je cilj od 500 miliona proizvedenih uređaja u Indiji do 2019.godini, čija će ukupna vrednost iznositi 46 milijarde dolara.

Industrija proizvođača komponenti želi da do 2019.godine vrednost isporuka dostigne 8 milijardi dolara, čime bi se u sektoru proizvodnje mobilnih uređaja stvorilo 1.5 milion direktnih i indirektnih radnih mesta.

Prethodni tekstUčešće sedmoro učenika srednje škole iz Indije na 25. Međunarodnoj konferenciji mladih naučnika (Beograd, 19-25 april, 2018)
Sledeći tekstKreacije indijskih dizajnera ulepšale Beogradski Fashion Week

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime