Očekuje se rast vrednosti pametnih telefona do 2020. godine

Foto: Pixabay.com/Skitterphoto

Prema predviđanjima indijskog udruženja IAMAI, indijska industrija mobilnih telefona će do fiskalne 2019-20.g. dostići ukupnu vrednost od 21,1 milijardu dolara u poređenju sa 14,7 milijardi dolara u februaru 2016.g. U ukupnoj proizvodnji, udeo pametnih telefona činiće čak 18,8 milijardi dolara.

Prema izveštaju pod nazivom „Indijsko tržište mobilnih telefona“, zbog trenda rasta proizvodnje pametnih telefona, procenat lokalizacije proizvodnje porašće sa 6,1% u 2016.g. na 25,8% u 2019.g., odnosno dodatna vrednost lokalne proizvodnje i sklapanja uređaja iznosiće 4,85 milijardi. U izveštaju se takođe navodi da bi 2020.g. čak 96% mobilnih telefona prodatih u Indiji, ujedno bili i proizvedeni u Indiji. U 2016.g. dve trećine prodatih uređaja je ujedno i proizvedeno u Indiji.

Indija predstavlja drugo najveće tržište pametnih telefona u svetu, a mobilni uređaji su ključni za sve aspekte realizacije strategije „Digitalna Indija“. Najveći deo dodate vrednosti u proizvodnji odnosi se na tri osnovne komponente: ekran osetljiv na dodir, litijum-jonska baterija i računarski čip.

Baterije za uređaje, neelektronski delovi, dodatna oprema, pakovanje itd. imaju velike
mogućnosti lokalizacije proizvodnje. Ekrani osetljivi na dodir i foto kamere imaju osrednji
potencijal za lokalizaciju proizvodnje, dok glavne elektronske komponente i čipovi imaju male mogućnosti za lokalizaciju.

Prethodni tekstNeverovatno otkriće: U Indiji pronađen fosil letećeg reptila starog 150 miliona godina
Sledeći tekstSrpske firme u Indiji dogovorile poslove vredne 2 miliona evra

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime