Očekuje se rast izvoza IT usluga, kao i otvaranje novih 150.000 radnih mesta

Foto: Pixabay,com/jarmoluk

Indijski izvoz IT usluga ostvariće rast između 7- 8%, što je sličan rezultat prošlogodišnjem, uprkos protekcionističkim merama na nekim od glavnih tržišta poput SAD, tvrdi indutrijsko udruženje Nasscom.

Indijska IT industrija vredna 156 milijardi dolara, najveći je poslodavac u regulisanom sektoru, i u 2017.g. stvoriće 130.000-150.000 novih radnih mesta.

Obraćajući se novinarima, R Čandraš – predsednik udruženja Nasscom izjavio je da su izgledi za ovu industriju vrlo pozitivni uprkos političkim i ekonomskim nesigurnostima na ključnim prekomorskim tržištima. Očekuje se rast prihoda između 7-8%, slično kao u prošloj godini (7,5%), bez obzira na protekcionističke mere poput H1-B viznog ograničenja u SAD i Brexita.
Lokalno IT tržište će imati nešto veći rast od 10-11% u 2017-18.g. Digitalna revolucija trenutno menja način poslovanja, udruženje Nasscom je odlučilo da prekvalifikuje oko 2
miliona IT stručnjaka kako bi mogli da odgovore na zahteve u budućnosti.

Ukupna vrednost indijske IT industrije procenjuje se na 154 milijarde dolara. Predstavnici indijske IT industrije žele da osvoje nova tržišta poput kontinentalne Evrope, Japana, Kine i Afrike. Tradicionalna tržišta poput SAD i Velike Britanije donose skoro 80% prihoda trenutno.
U poređenju sa procenom udruženja Nasscom, firma Infosys očekuje rast prihodi od 6,5 8,5%, firma Cognizant 8-10%, dok L&T tek usluge takođe očekuju dvocifren rast.

Prethodni tekstKolkata stvara „tim snova“: Slavni Irac stiže u indijsku fudbalsku ligu
Sledeći tekstRedak fenomen: indijska rođena beba „trudna“ sa svojim blizancem

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime