Više od dve stotine boksera na 37. „Vojvođanskoj zlatnoj rukavici“

U Hali sportova juče je svečano otvoreno 37. izdanje „Vojvođanske zlatne rukavice“ za mlade (17 i 18 godina), nakon čega su usledile eliminacione borbe. Turnir traje do nedelje, kada su zakazani mečevi za medalje.

„Vojvođanska zlatna rukavica“, jedan od najprestižnijih svetskih turnira u Olimpijskom boksu za omladinske selekcije, prvi put je održan 1980. godine u Subotici, a pored severa Bačke pretežno je održavan u Novom Sadu. Prvi osvajač je bio Subotičanin Branko Ivanović. Ove godine nažalost neće biti boksera iz Subotice, s obzirom da su Mihajlo Milić i Vukašin Drača povređeni.

Ove godine prijavljeno je preko dve stotine boksera u muškoj i ženskoj konurenciji, iz ukupno 22 države sveta. Pored Srbije, koja će na tradicionalnom prestižnom turniru nastupiti sa 20 takmičara, za vajviše plasmane boriće se takmičari iz Argentine, Bosne i Hercegovine, Brazila, Bugarske, Hrvatske, Grčke, Mađarske, Indije, Italije, Kazahstana, Litvanije, Mongolije, Severne Makedonije, Crne Gore, Poljske, Rumunije, Rusije, Škotske, Slovenije, Turske i Ukrajine.

O snazi ovog takmičenja govori i činjenica da će se za pobedničko postolje u raznim kategorijama boriti devet nosilaca zlatnih medalja sa šampionata Evrope za mlade (EUBC), kao i veliki broj srebrnih i bronzanih boks ratnika Evrope, ali i sveta.

Turnir u Subotici je ujedno jedan od završnih provera pred dolazeći EUBC Prvenstvo mladih Evropske konfederacije, koji će se održati u Sofiji od 2. do 11. septembra.

Turnir je otvorio Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, poželevši borcima i gostima našeg grada dobre mečeve, prijatan boravak i lepe uspomene iz Subotice.

– Dobrodošli u grad sportova, grad koji uvek sa zadovoljstvom prihvata domaćinstvo prestižnih sportskkh manifestacija. Zahvaljujem se, pre svega Bokserskom savezu Srbije koji je u Subotici prepoznao dobrog partnera, ali i tehničkom organizatoru Bokserskom klubu „Spartak“, koji je učini sve da kroz dobru organizaciju učini svima gostima da se dobro osećaju u našem gradu – rekao je SImović

Danas nastupa čak 11 boraca iz Srbije. U ringu A, od  13 časova, boksuje Aličić kao peta, a Arsić kao šesta borba, dok u ringu B, boksuje Memić kao sedma borba po redu. U popodnevnoj seansi, od 16.30 časova, u ringu A boksuju Karabegović (druga borba), Timotijević (peta borba), pa međusobno Vojvodić i Lazarević (šesta borba) te Drinčić (borba 11). U ringu B boksuje Camović (peta borba), Drača (deseta) i superteškaš Nikolić kao borba br 13.

Prošlogodišnje izdanje međunarodnog bokserskog turnira proteklo je u dominaciji reprezentacije Indije. Najvrednije priznanje „Vojvođanske zlatne rukavice“ osvojio je mladi reprezentativac Tajlanda, Banafon Panon, dok je kod juniorki ta nagrada otišla u ruke Indijke Laliti.

(subotica.com)

Prethodni tekstIndijci u Britaniji zarađuju više od belaca
Sledeći tekstTemperature u Indiji iznad 45 stepeni (video)

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime