Volksvagen grupa planira da investira milijardu evra u Indiju do 2021.

Nemačka proizvođač vozila Volksvagen Grupa (VW) najavila je da planira da uloži milijardu evra u periodu od 2019. do 2021. u sklopu svoje najnovije strategije za povećanje prisustva u Indiji, koju će predvoditi firma Skoda Auto. U sklopu projekta „Indija 2.0“, Skoda Auto planira da otvori inženjerski i razvojni centar u gradu Puneu i poveća kapaciteta svoje dve fabrike u Aurangabadu i Puneu.

Grupacija planira da predstavi novo SUV vozilo zasnovano na VW fleksibilnoj platformi MQB u drugoj polovini 2020.g. VW je postavio cilj da do 2025.g. dostigne 5% tržišnog udela na indijskom tržištu putničkih vozila. VW grupacija trenutno ima 2% tržišnog udela koje je iznosilo preko 3,2 miliona prodatih vozila u 2017-18.

Kako bi postigli zacrtan cilj, grupacija planira između 2021. i 2025. da lansira dva nova modela oba brenda Volksvagen i Skoda. U sklopu nove strategije, Skoda će takođe proširiti prodajnu mrežu u manjim indijskim gradovima. Od novembra 2001. Skoda je ukupno prodala oko 250.000 vozila u Indiji. U ponudi su trenutno nalaze četiri modela – limuzine Superb, Octavia, Rapid i SUV Kodiaq.

Prethodni tekstIndijski kupus sa krompirom i graškom
Sledeći tekstE-viza za građane Srbije

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime