„Značajno negovanje prijateljstva između Srbije i Indije“

Foto: Ambasada Indije

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se sa ambasadorkom Indije u Srbiji Narinder Čohan i naučnim saradnikom i koordinatorom Centra za Istočnu Aziju pri Institutu za studije odbrane i analizu u Nju Delhiju Jaganathom Panduom.

Đurić je zahvalio indijskoj vladi i narodu na principijelnoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije i fundamentalnim principima međunarodnog prava, kao i na protivljenju Indije prijemu jednostrano proglašenog Kosova u međunarodne organizacije.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je sagovornike informisao o političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, upozorivši na opasnosti koje prete od oživljavanja fašističke ideje velike Albanije, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Srbija će, prema Đurićevim rečima, i nadalje ulagati maksimalne napore kako bi se sačuvali mir i stabilnost na Balkanu i promovisati dijalog kao jedino razumno sredstvo za rešavanje nesuglasica.

Sagovornici su naglasili značaj negovanja i unapređenja prijateljstva Srbije i Indije, koje je potvrđeno i nedavnom posetom premijera Aleksandra Vučića i susretom sa indijskim premijerom Narendrom Modijem.

Prethodni tekstPreminuo indijski glumac Vinod Kana
Sledeći tekstIndijska turistička viza sve popularnija među srpskim turistima

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime