Indija je među vodećim tržištima u azijsko-pacifičkoj regiji

Foto: Twitter/Mergers & Acquisitions

Prema izveštaju firme Krol & Merdžermarket, Indija postaje sve atraktivnije tržište u azijsko- pacifičkoj regiji kada su spajanja i preuzimanja u pitanju. U izveštaju se ukazuje na povoljne ekonomske i demografske uslove kao i ohrabrujući regulatorni režim.

Od 2011.g. vidan je trend rasta i Indija je postala glavna destinacija za strane direktne  investicije, ispred regionalnog ekonomskog rivala Kine. Do sada je u 2016.godini Indija privukla 27 ulaganja iz SAD-a ukupne vrednosti USD 3,1 milijardu, dok su 13 američkih investicija u Kini dostigle vrednost od USD 1,3 milijarde.

Neizvesnost u svetskoj ekonomiji i krhka geopolitička situacija u mnogim regijama ima za posledicu priliv investicija u Indiju. U 2015.godini ukupna vrednost 227 spajanja i preuzimanja u Indiji bila je 19,6 milijardi dolara. U prvoj polovini 2016.godine objavljene su 82 ovakve transakcije ukupne vrednosti blizu 9 milijardi dolara, tako da su izgledi veliki za još jednu uspešnu godinu.

Prema izveštaju, najveći broj ulaganja u Indiju, u protekle dve godine, došla su iz SAD-a, Velike Britanije i Japana, što dodatno ohrabruje–jer su sve tri zemlje poznate po strogim regulatornim nadzorom, kulturom savesnog poslovanja i željom za rast profita na međunarodnim tržištima.

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime