Indija je među vodećim tržištima u azijsko-pacifičkoj regiji

Foto: Twitter/Mergers & Acquisitions

Prema izveštaju firme Krol & Merdžermarket, Indija postaje sve atraktivnije tržište u azijsko- pacifičkoj regiji kada su spajanja i preuzimanja u pitanju. U izveštaju se ukazuje na povoljne ekonomske i demografske uslove kao i ohrabrujući regulatorni režim.

Od 2011.g. vidan je trend rasta i Indija je postala glavna destinacija za strane direktne  investicije, ispred regionalnog ekonomskog rivala Kine. Do sada je u 2016.godini Indija privukla 27 ulaganja iz SAD-a ukupne vrednosti USD 3,1 milijardu, dok su 13 američkih investicija u Kini dostigle vrednost od USD 1,3 milijarde.

Neizvesnost u svetskoj ekonomiji i krhka geopolitička situacija u mnogim regijama ima za posledicu priliv investicija u Indiju. U 2015.godini ukupna vrednost 227 spajanja i preuzimanja u Indiji bila je 19,6 milijardi dolara. U prvoj polovini 2016.godine objavljene su 82 ovakve transakcije ukupne vrednosti blizu 9 milijardi dolara, tako da su izgledi veliki za još jednu uspešnu godinu.

Prema izveštaju, najveći broj ulaganja u Indiju, u protekle dve godine, došla su iz SAD-a, Velike Britanije i Japana, što dodatno ohrabruje–jer su sve tri zemlje poznate po strogim regulatornim nadzorom, kulturom savesnog poslovanja i željom za rast profita na međunarodnim tržištima.

Prethodni tekstPromocija Incredible India na konferenciji “Check In 2016”
Sledeći tekstBesplatne projekcije indijskih filmova 3. novembra

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime