Indija ima udeo od 43% na tržištu „Interneta stvari“

Foto: Pixabay.com/HypnoArt

Indijske IT kompanije sada imaju 2/5 udela na globalnom tržištu „Interneta stvari“ (IoT). Konsultantska firma Zinov Zones tvrdi da indijske IT firme imaju 2/5 udela na globalnom tržištu „Interneta stvari“ (IoT), sve u svemu, oko 43% ili 1,5 milijardi dolara od ukupnog globalnog tržišta vrednog  3,5 milijardi dolara.

Udeo zapadne Evrope je 27%, dok Severna Amerika ima 23% udela. U izveštaju se navodi da indijske firme TCS, Wipro, Infosys, HCL, Tech Mahindra, Persistent, Genpact i L&T Technologies su među vodećim svetskim inovatorima i tržišnim liderima u oblasti IoT. Preduzeća su klasifikovana u nekoliko segmenata na osnovu kompetencija. Rangiranje je zavisilo i od spremnosti preduzeća da odgovore na upite u okviru zadatog roka.

Usluge koje su vezane za IoT će imati najbrži rast, sa očekivanom godišnjom stopom rasta od 23,5%. Prevedeno u cifre, ovo znači dodatnih 312 miliona dolara godišnjeg poslova za indijske kompanije. Trenutno inženjering proizvoda ima najveći udeo u IoT sferi, sa 640 miliona dolara prometa u poslovnoj 2017.godini.

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime