Od ovog indijskog voća na svetu nema jačeg antioksidansa

Ovo indijsko voće nezaobilazni je deo nege mnogih poznatih ličnosti, i to zbog svojih izuzetnih svojstava – podmlađuje, čuva zdravlje i jača ceo organizam.

Amalaki, amla ili indijski ogrozd (lat. Emblica officinalis) jedna je od najpoznatijih biljaka u ajurvedi – tradicionalnoj indijskoj medicini.

Amalaki se može koristiti u svakom godišnjem dobu, u svim vremenskim uslovima i za svaki tip telesne građe.

Ovaj jedinstveni ajurvedski lek prepoznala je i moderna medicina. Rađeno je više od stotinu međunarodnih studija koje su otkrile da amalaki čisti, štiti i pomlađuje ceo organizam.

Naučna istraživanja otkrila su da je amalaki jedan od najboljih izvora antioksidanata na svetu.

Jedan plod ovog voća vredi kao 20 pomorandži – 100 grama amle ili amalakija sadrži između 470 i 680 mg prirodnog i čistog vitamina C – 20 puta više nego sok od narandže.

Vitamin C, snažan antioksidans, štiti od slobodnih radikala, važan je za kosti, imuni sistem i krv, vene, a stimuliše i proizvodnju i funkciju leukocita.

Amalaki je bogat i drugim važnim sastojcima – flavonoidima, taninima, polifenolima i mineralima. Snažno je prirodno sredstvo protiv svih vrsta upala.

Koristi se za ublažavanje upale disajnih puteva, kašlja, bola u grlu i drugih respiratornih problema, uključujući bronhitis i astmu.

Prethodni tekstIndija ima udeo od 43% na tržištu „Interneta stvari“
Sledeći tekstOvo bi trebalo da probate bar jednom u životu

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime