Indija ima udeo od 43% na tržištu „Interneta stvari“

Foto: Pixabay.com/HypnoArt

Indijske IT kompanije sada imaju 2/5 udela na globalnom tržištu „Interneta stvari“ (IoT). Konsultantska firma Zinov Zones tvrdi da indijske IT firme imaju 2/5 udela na globalnom tržištu „Interneta stvari“ (IoT), sve u svemu, oko 43% ili 1,5 milijardi dolara od ukupnog globalnog tržišta vrednog  3,5 milijardi dolara.

Udeo zapadne Evrope je 27%, dok Severna Amerika ima 23% udela. U izveštaju se navodi da indijske firme TCS, Wipro, Infosys, HCL, Tech Mahindra, Persistent, Genpact i L&T Technologies su među vodećim svetskim inovatorima i tržišnim liderima u oblasti IoT. Preduzeća su klasifikovana u nekoliko segmenata na osnovu kompetencija. Rangiranje je zavisilo i od spremnosti preduzeća da odgovore na upite u okviru zadatog roka.

Usluge koje su vezane za IoT će imati najbrži rast, sa očekivanom godišnjom stopom rasta od 23,5%. Prevedeno u cifre, ovo znači dodatnih 312 miliona dolara godišnjeg poslova za indijske kompanije. Trenutno inženjering proizvoda ima najveći udeo u IoT sferi, sa 640 miliona dolara prometa u poslovnoj 2017.godini.

Prethodni tekst10 bolivudskih glumaca koji su radili razne poslove pre nego što su postali poznati
Sledeći tekstOd ovog indijskog voća na svetu nema jačeg antioksidansa

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime