Ovo bi trebalo da probate bar jednom u životu

Foto: Wikipedia/GracinhaMarco Abundo

Od sve tradicionalne hrane u Indiji, tali čini savršen asortiman ukusnih regionalnih jela na jednoj pločici. Najvažniji indijski tali je više kulturno istraživanje i čini sam po sebi kompletan obrok. Svaki region širom Indije ima sopstveno preuzimanje nad talijem i dok prelazite geografske granice, građani će vam ponuditi dobrodošlicu nizom različitih lokalnih delikatesa.

Tipični indijski tali sastoji se od nekoliko posuđa sa ukusnim specijalitetima i ima svega – od grickalica do deserta, što ga čini neverovatnim iskustvom. Kao raznovrsni i prepoznatljivi kakvi jesu, svi indijski tali predstavljaju različite tehnike kuvanja i čine jedinstvenu regionalnu kuhinju.

Goan tali

View this post on Instagram

#goanthali

A post shared by ?????? ??????? (@notmanish) on

Goan hrana je sinonim za morsku hranu, tako da Goan tali ne može da bude potpun bez ribljih poslastica. Tipičan Goan obrok bi se sastojao od parenog pirinča, lista Kodi Nustea (riblji kari), Kismura (salate od svežeg kokosa i prženih kozica), Poi (leptir u obliku leptira), napitkom od kokosovog mleka.

Harianvi tali

HARYANA THALI

Gepostet von Travel N Tours India am Montag, 23. Mai 2016

U ponudi rustičnog i zemaljskog iskustva, nacići ćete na Harianvi tali nabacan jednostavnim delikatesima, domaćim specijalitetima i belim puterom. Harianvi tali se sastoji od lokalne hrane: Kašri ki Sabji, Khičdi, Hara Dania Čolia, Bajra Aloo ki Roti ili Besan Masala Roti zajedno sa desertima. Često je praćen čašom domaćeg ajurvedskog napitka lasi, kako bi se što lakše svario veliki obrok.

Asamese Tali

https://www.instagram.com/p/BM_5oRNBjkH/

Tradicionalni asamski obrok počinje sa delikatesom pod nazivom Kar, to je kari sa sirovom papajom i suvim koricama banane u prahu. Sledi Pura (dimljeno meso), Poitabat (kuvani pirinač obložen čilijem, lukom i senfom), Šak Baji, Pitika i fritters poznatiji kao Bor. Obrok se završava ukusnim pirinćem ili Narikolor Laru (kokosovim plodovima).

Prethodni tekstOd ovog indijskog voća na svetu nema jačeg antioksidansa
Sledeći tekstKomemoracija povodom 142. godišnjice rođenja Sardara Patela 31. oktobra u Srbiji

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime