Investirajte 1,5 miliona dolara i dobijate stalni boravak u Indiji

Foto: Pixabay.com/hipandian

Vlada Indije usvojila je zakon po kome strana lica mogu da dobiju stalni boravak u zemlji ukoliko investiraju značajnu sumu novca. Strani investitori dobiće stalni rezidentni status (PRS) ako ulože preko USD 1,5 miliona u roku od 18 meseci ili USD 3,7 miliona u roku od 36 meseci. Investitor će biti u obavezi da zaposli najmanje 20 ljudi.

Boravišna dozvola važiće 10 godina sa mogućnošću produženja na još 10 godina. Podsticaji će biti dostupni stranim investitorima koji ispunjavaju stroge propisane uslove, njihovim supružnicima i deci. Takođe, strancima će biti dozvoljeno da kupe jedan stambeni objekat.
Podsticaj ima za cilj da privuče strane investicije u okviru Vladinog programa “Proizvodite u Indiji”.

Zbog boljih uslova poslovanja, strane investicije porasle su 25% i 23% u poslednje dve finansijske godine. Ukupan priliv stranih investicija u 2013 -14.g. iznosio je USD 36 milijardi, u 2014 -15 g. porastao je na USD 44,2 milijarde, dok je dostigao USD 55.4 milijarde u 2015 – 16.g.

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime