Azijsko jelo s piletinom i đumbirom

Svi ljubitelji azijske kuhinje će uživati u ovom receptu, koji će biti divan vikend ručak za celu porodicu!

Sastojci za 4 porcije:

– 400g pilećeg filea

– 3-4 kašike soja-sosa

– 1 veza mladog luka

– 150g šampinjona ili drugih pečuraka po vašem izboru

– 1 omanji đumbir

– 2 čena belog lika

– 150 g graška (ili boranije)

– peršunov list

– so i biber

Priprema:

Meso dobro oprati hladnom vodom, zatim obrisati vodu kuhinjskim papirom ili čistom krpom. U pliću činijicu sipati soja-sos. Iseći pileći file na komade, a potom ih potopiti u soja sos i ostaviti da tako stoji.

Mladi luk oprati, očistiti i ukoso iseći na krupnije komade. Pečurke očistiti, otkinuti drške, a šeširiće iseći na što tanje listiće.

Beli luk i đumbir oljuštite i sitno iseckajte kako biste mogli da ih zajedno dinstate na ulju. Dodajte povrće koje ste spremili, kao i prethodno opran grašak. Celu smešu prelijte jednom gotovom supicom bez rezanaca, prokuvajte i ostavite da se kuva još 5 minuta.

Pileće kockice dodajte zajedno sa soja sosom. Posolite, pobiberite i pospite sitno naseckan peršunov list.

Za bolji ukus jela, možete dodati i 100g kuvanog pirinča ili 50g kuvanih nudli.

Prijatno!

(Autor:Sponzor recepta IDEA)

Prethodni tekstČuvena indijska glumica mami uzdahe
Sledeći tekstIndija šalje drugu istraživačku misiju na Mesec

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime