Čili od povrća (video)

Iako je vrelo leto, ne znači da ne možemo da uživamo u jednog toplom obroku sa dosta povrća!

Sastojci:

– tri supene kašike maslinovog ulja

– jedan crni luk, iseckan

– tri čena belog luka, usitnjena

– kafena kašika čili praha (ili dve, zavisi koliko ljuto volite)

– supena kašika kurkume

– jedna paprika, sitno seckana

– 200g pečuraka, seckanih (opcino, možete izbaciti ako nemate)

– 300g crvenog ili crnog pasulja

– 450g kukuruza iz konzerve

– 450g paradajza iz konzerve (sa sokom)

– soli i bibera

– rendani sir, pavlaka ili sveži začini za posipanje

Zagrejte ulje pa dodaje crni luk. Kada se proprži, dodajte beli luk, čili prah i kurkumu, pa kuvajte par minuta. Sada ubacite iseckane pečurke, papriku i kukuruz i ostavite da se krčkaji tri do pet minuta.

Dodajte pasulj, paradajz sa sokom, so i biber. Dodajte i čašu vode. Kada opet provri, smanjite temperaturu i ostavite da se krčka dok povrće ne omekne a sos postane gust.

Posolite i pobiberite još malo ukoliko treba.

Služite dok je toplo, uz rendani sir, pavlaku ili sveže začinsko bilje.

Prijatno!

(N1 Beograd)

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime