Hrskavo povrće sa indijskim oraščićima i slatkim čili sosom

Foto: 41330/pixabay.com

Sastojci:

300 g šampinjona
1 manja glavica mladog kelja
1 manja glavica karfiola
2 srednje šargarepe
1 crvena paprika
1 sveža čili papričica
2 mlada luka
50 g indijskih oraščića
3 režnja crnog luka
3 cm đumbirovog korena
2 kašičice kukuruznog brašna
3 kašičice ulja od kikirikija
2 kašičice pirinčanog vina
1 kašičica sojinog sosa
1 kašičica slatkog čili sosa
so i sveže mleven biber

Način pripreme

Dobro očistite šampinjone pa ih isecite na veće komade i uvaljajte u kukuruzno brašno. Odložite sa strane dok ne pripremite ostalo povrće. Šargarepu isecite na kolutove, a karfiol odvojite na cvetove. Crvenu papriku očistite pa je isecite na kockice. Kelj isecite na tračice a luk i đumbir na listiće. Čili papričicu i mladi luk tanko isecite, a indijske oraščiće propržite bez ulja.

U dubljem tiganju ili voku zagrejte kikirikijevo ulje. Dodajte naseckani luk, đumbir i čili papričicu. Brzo promešajte pa dodajte naseckano povrće. Pecite povrće nekoliko minuta dok lagano ne omekša. Posolite, pobiberite pa dodajte soja sos, pirinčano vino i slatki čili sos. Pržite sve još par minuta dok vam se sos ne zgusne. Na kraju umešajte mladi luk i prepržene indijske oraščiće. Sve još jednom dobro promešajte pa poslužite toplo uz kuvan pirinač ili kuvane rezance.

Vreme pripreme:30 minuta

Prethodni tekstMajmun pomogao vozaču gradskog autobusa
Sledeći tekstIndija vodi nezavisnu politiku

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime