Indijska so: za bolje zdravlje i vitku liniju

Svi znamo za morsku so, većina je koristila i himalajsku so, a da li ste znali da postoji i blagodetna crna so?

Ukoliko crnu so uvrstite u redovnu ishranu, telo će vam biti zahvalno. Nutricionisti preporučuju jednu kašičicu dnevno kao dodatak jelima, a u kratkom vremenskom periodu ćete primetiti poboljšanje zdravlja.

Prema rečima nutricionista, pravi je eliksir zdavlja i lepote, jer su benefiti koje ima za organizam brojni.

Crna so se još naziva i Indijska, a upravo u ovoj zemlji je lekari prepisuju pacijentima koji imaju visok krvni pritisak.

S obzirom da u sebi ima malu količinu natrijuma, ona ne stvara opasnost za povećanje krvnog pritiska i zato je mnogo bolja opcija od morske soli. Takođe, preporučuje se za ublažavanje gorušice i gasova u crevima.

Kako se dobija crna so?

Dobija se iz vulkanskih područja Pakistana i Indije, a koristi se u indijskoj kuhinji kao začin, koji daje specifičan ukus jelima.

Crna so za smanjenje telesne težine

Zbog mogućnosti razgradnje lipida i enzima, ova so je vrlo efikasna u smanjenju masnih naslaga. Jendostavno zamenite kuhinjsku so sa crnom i gledajte kako vam kilogrami odlaze.

Zdravlje kose

Odličan je saveznik u borbi protiv opadanja kose. Nije potrebno da pravite maske za kosu, već ćete benefite primetiti samo ukoliko počnete redovno da je konzumirate.

Minerali koji se nalaze u njoj, uticaće na rast i jačnje vlasi. Osim toga, učiniće kosu sjajnijom i gušćom.

Nuitricionisti preporučuju da popijete jednom dnevno čašu soka od paradajza u koji ćete dodati jednu kašiku ove soli.

Glatka i zdrava koža

Moćan je saveznik za zdravlje kože. Umesto hemijskih pilinga izaberite tretman ovom solju koji možete da izvedete i u svojoj kući.

U vodu za kupanje dodajte malo soli i uradite piling. Deluje i kao lekovito sredstvo i posebno je dobro za ispucale pete, natečena stopala, bilo kakva uganuća, a leči i bradavice.

Napravite kupku i bolna stopala uronite u tu vodu i pustite da bol nestane. Najbolje bi bilo da koristite hladnu ili mlaku vodu.

(B92, Prva, Stil)

Prethodni tekstPoetsko hodočašće po zemlji nomada
Sledeći tekstIndijska porodica spasava živote besplatnim prevozom do bolnice

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime