Indijski čokoladni čaj (Chai chocolate)

Potrebni sastojci

sveže mleko – 500 ml
crna čokolada – 100 g, fondan
đumbir – 20 g
kardamon – 1 kašičica, zrnca (od 3 – 4 mahune)
cimet – 1 štapić
karanfilić – 2 – 3 komada (začin)
zvezdasti anis – 2 komada
vanilin šećer – 1 kašičica
biber – 4 – 5 zrna

Način pripreme

1. Đumbir oljuštite i isecite na male parčiće. Stavite ga u mleko, zajedno sa štapićem cimeta, zvezdastim anisom, zrncima kardamona, biberom i karanfilićem. Ostavite da odstoji tako 2-3 sata.

2. Narendajte ili sameljite u blenderu čokoladu na fine granule. Prelijte je mlekom, ne sklanjajući iz njega aromatične sastojke.

3. Stavite na slabu do umerenu vatru na 15 minuta, dodajući i vanilin šećer, nakon toga procedite mirisnu tečnost i sipajte je kao čaj u čaše.

Servirajte odmah vruć napitak!

Magija!

(Mariola Pantelic, bonapeti.rs)

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime