Piletina sa puterom na indijski način

Foto: Youtube/Printscreen

Postoje tri vrste ljudi na ovom svetu. Oni koji vole piletinu sa puterom, oni koji misle da je takva piletina precenjena i oni koji je nikada nisu probali. Od svih njih, velika je tuga za treću vrstu.

Lepota piletine sa puterom leži u suptilnom bilansu i baršunastoj teksturi. Česte su verzije da se može služiti suviše slatko ili previše ljuto. Indijski kuvar, Simon Mali Čalal, prvi je pripremio ovo svetski poznato jelo u jednom restoranu u gradu Dehliju.

Potrebni sastojci:

  • pileća prsa- 1 file
  • puter 25 g
  • crni luk
  • cimet 1/8 kašičice u prahu
  • beli luk 1 glavica
  • đumbir
  • kurkuma 1/4 kašičice
  • čili papričica
  • bademi
  • pelat paprike 110 g
  • koncentrat paprike 0.50 žlica
  • jogurt
  • korijander
  • ekstra devičansko maslinovo ulje
  • so i biber (sveže mleveni)

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime