Slatke indijske palačinke

Ovo može da bude desert ili slatki doručak zanimljivog ukusa!

Sastojci:

(za sirup)

– 150g šećera

– 100ml vode

– malo kardamona

– nekoliko listića safrana

– kafena kašika soka od limuna

(za testo)

– 150g brašna

– 50g mleka u prahu

– dve supene kašike kokosa u prahu (kokosovo brašno)

– mleveno laneno seme, kafena kašika

– supena kašika šećera

– malo soli i praška za pecivo

– 250ml mleka

– ulje za prženje

– orasi za ukras

Najpre napravite sirup. Umešajte šećer sa vodom i stavite da se greje na šporetu. Dodajte kardamon i safran i ostavite da proključa.

Dodajte limunov sok i mešajte. Ostavite da vri oko 10 minuta, dok je postane blago lepljiv. Skinite sa vatre i ostavite sa strane da se malo ohladi.

Dotle zagrejte malo više ulja u tiganju ili šerpi. Pomešajte sve suve sastojke, pa umutite s mlekom. Dodajte polako mleko da ne bi bilo grumuljica. Ostavite testo da odstoji desetak minuta.

Sipajte jednu po jednu palačinku srednje veličine. Kada porumene s obe strane skinite s vatre i stavite na maramicu da se ocedi višak masti.

Svaku palačinku potopite u sirup i služite na tanjir. Ostatak sirupa možete takođe poslužiti ako neko želi da doda još više. Možete dodati seckane orahe ili pistaće.

(N1 Beograd)

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime