Indijske palačinke

Foto: Pixabay.com/tookapic

Sastojci (za 12 palačinki):

  • 200 g brašna od leblebija
  • 1 kašičica kurkume
  • ½ kašičice kajenske paprike
  • ½ kašičice kumina u zrnu
  • 1 manja glavica crvenog luka
  • 1 ljuta papričica
  • 1 manja veza peršuna

Način pripreme:

Sipajte brašno u činiju i dodajte vodu sobne temperature da dobijete testo gustine jogurta (oko 400 ml). Dodajte 1 kašičicu soli, kurkumu, kajensku papriku, kumin, sitno seckani crveni luk, ljutu papričicu, peršun i 2 supene kašike maslinovog ulja, pa sve dobro promešajte.

Na umerenoj vatri zagrejte teflonski tiganj, dodajte ½ supene kašike maslinovog ulja i razlijte po celom tiganju. Sipajte kutlaču fila da napravite deblju palačinku. Pecite oko 5 minuta, dok ne dobiju zlatno-žutu boju, pa okrenite i pecite sa druge strane još 2-3 minuta. Ponovite dok ne potrošite testo.

Poslužite toplo uz sočnu salsu od paradajza i malo zeleniša.

Prethodni tekstIndijski film „Sama u Njujorku“ za vikend 3. i 4. decembra u 13:25 na „Prvoj“
Sledeći tekstSedam filmova o uspešnim indijskim ženama

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime