Indijski film „Sama u Njujorku“ za vikend 3. i 4. decembra u 13:25 na „Prvoj“

Priča ovog indijskog filma (originalni naslov: ENGLISH VINGLISH) gradi se oko indijske domaćice koja upisuju kurs engleskog jezika kako bi ćerki i suprugu pokazala da je sposobna da nauči strani jezik.

Šaši je inače domaćica, žena koja zarađuje radeći od kuće. Njen suprug Satiš i ćerka Sapna omalovažavaju je, neprekidno joj pronalaze mane, a posebno se sa njom šegače zbog slabog znanja engleskog jezika, zbog čega se Šaši oseća loše i nesigurno.

Priča dobija obrt kada Šašina starija sestra Manu, koja živi u Njujorku, pozove kompletnu Šašinu porodicu na venčanje ćerke. Konačan dogovor pada: Šaši će ići sama u Njujork da pomogne oko priprema za venčanje, a suprug i deca će joj se pridružiti na samoj ceremoniji venčanja.

Kada se nakon nekoliko nesporazuma uveri da joj je znanje engleskog jezika neophodno, Šaši tajno upisuje ubrzani kurs jezika. Novi prijatelji koji stiče na kursu doživeće Šaši na sasvim drugačiji način i pružiče joj neophodnu sigurnost. A jedan od učenika u nju će se i zaljubiti…

U ovoj indijskoj komediji s dramskim elementima, snimljenoj 2012. godine, uloge tumače: Sridevi, Mehdi Nebo, Pirija Anand, Adil Husein, a režiju potpisuje Gauri Šinde.

Prethodni tekstDrugi najduži zid na svetu nalazi se u Indiji
Sledeći tekstIndijske palačinke

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime