Film „Indijski začin na francuski način“

Film “indijski začin“ (Indijski začin na francuski način, The Hundred-Foot Journey, 2014) možda nije za svačiji stomak. Kao i mnoge adaptacije bestselera, i ovaj film često liči na „bućkuriš“ koji u određenim okolnostima može biti i prijatnog ukusa.

Porodica Kadam doselila se iz Mumbaja u malo francusko selo i otvorila restoran prekoputa prestižne gostionice madam Malori.

Hladni rat Francuza i Indijaca završava se primirjem – sin gospodina Kadama, mladi kuvar Hasan, prelazi da radi kod madam Malori (kao i uvek sjajna Helen Miler) i svojom kreativnom fuzijom istočne i zapadne kuhinje njenom restoranu zarađuje drugu Mišelin zvezdicu. Mladoj kuvarskoj zvezdi u usponu otvaraju se vrata luksuznh pariskih lokala, ali će Hasan sebi ubrzo postaviti pitanje da li je to ono što zaista želi.

Obilje svežih namirnica u najneobičnijim kombinacijama koje defuluju ekranom, nešto su prijatnijeg ukusa od zašećerene romanse Hasana i ljupke kuvarice Margaret, koju će pak uvek efikasno razblažiti pitki slatko-kiseli odnos madam Malori i gospodina Kadama. “Indijski začin na francuski način“ stoga može biti dobar izbor za laganu “zakusku“ izmeđi dva glavna obroka.

(N1)

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime