Film „Indijski začin na francuski način“

Film “indijski začin“ (Indijski začin na francuski način, The Hundred-Foot Journey, 2014) možda nije za svačiji stomak. Kao i mnoge adaptacije bestselera, i ovaj film često liči na „bućkuriš“ koji u određenim okolnostima može biti i prijatnog ukusa.

Porodica Kadam doselila se iz Mumbaja u malo francusko selo i otvorila restoran prekoputa prestižne gostionice madam Malori.

Hladni rat Francuza i Indijaca završava se primirjem – sin gospodina Kadama, mladi kuvar Hasan, prelazi da radi kod madam Malori (kao i uvek sjajna Helen Miler) i svojom kreativnom fuzijom istočne i zapadne kuhinje njenom restoranu zarađuje drugu Mišelin zvezdicu. Mladoj kuvarskoj zvezdi u usponu otvaraju se vrata luksuznh pariskih lokala, ali će Hasan sebi ubrzo postaviti pitanje da li je to ono što zaista želi.

Obilje svežih namirnica u najneobičnijim kombinacijama koje defuluju ekranom, nešto su prijatnijeg ukusa od zašećerene romanse Hasana i ljupke kuvarice Margaret, koju će pak uvek efikasno razblažiti pitki slatko-kiseli odnos madam Malori i gospodina Kadama. “Indijski začin na francuski način“ stoga može biti dobar izbor za laganu “zakusku“ izmeđi dva glavna obroka.

(N1)

Prethodni tekstIndijski milijarder krenuo na onlajn tržište
Sledeći tekstIndijskim orahom protiv mamurluka

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime