Trominutna joga koja može da promeni život (video)

Una Senić je voditeljka, novinarka, instruktorka pol densa, mama, nekad buntovna hip-hoperka, danas jedna “srećna žena”, koja energiju i balans nalazi u praktikovanju kundalini joge.

Kundalini se smatra buđenjem unutrašnje životne energije kroz spoj asana, pranajama, mantri i meditacije.

“Kundalini joga je kultivisanje naše kreativne, seksualne energije”, pojašnjava Una. “To je duboko transformativna joga i preporučuje se svima koji žele da unaprede svoj život i pomere svoje granice, ne samo na fizičkom i psihičkom, već i na spiritualnom nivou.”

Njena transformacija počela je pre nekoliko godina, a priču je zaokružila nakon boravka u Indiji.

“Kad nas je 2016. moja učiteljica kundalini joge pozvala u Indiju, s oduševljenjem sam prihvatila. To se desilo u trenutku kad mi je zaista bio potreban presek u životu, neki novi početak. I sve se nekako uklopilo, iako sam mislila da nema šanse da dobijem mesec dana odmora i da će sve to biti neizvodljivo, kockice su se sklopile i otišla sam na učiteljski trening u Rišikešu, prestonici joge. Bila sam potpuno preporođena posle tog iskustva, i kad sam se vratila, poželela sam da sve što sam tamo naučila podelim s drugima”, priča Una Senić.

Od tada, u repertoar svojih aktivnosti uključila je i časove kundalini joge, kojima pomaže ženama da se oslobode i pronađu, da se pokrenu i dostignu najbolje verzije sebe. U tome je, kaže, najbitnija “disciplina, posvećenost, poverenje”.

“Kad je joga u pitanju, ljudi generalno imaju predrasude da moraš da budeš izuzetno savitljiv, fleksibilan da bi uopšte mogao da počneš da vežbaš. Nije tako. Kundalini joga jako duboko i brzo deluje, a samo tri minuta svakodnevne prakse dovoljno je za početak da se osete rezultati. Postepeno se praksa povećava, ali tim kratkim koracima dolazi do zaista velikih promena u čoveku”, objašnjava Una.

Za čitaoce portala Nova.rs napravila je video koji bi mogao da bude prvi korak ka tim promenama, a koji sadrži vežbu od koje ćete se u trenutku bolje osećati i osloboditi stresa i napetosti.

(Ana Kalaba, nova.rs)

Prethodni tekstToplotni talas pogodio sever Indije
Sledeći tekstSmoothie od jagoda

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime