Bez buke i gužvi: 11 najlepših indijskih plaža za uživanje u miru (foto)

Foto: YouTube/IndianBeauty Station (Printscreen)

Kada zamišljate tropsko odmaralište u Indiji, prvo mesto koje vam padne na pamet je verovatno Goa. Međutim, 11 indijskih država ima preko 7.400 km plaže, a svaka nudi posebno i nezaboravno iskustvo.

Ukoliko želite da odmor provedete daleko od buke i gužve, ovih 11 plaža su pravo mesto za vas.

1. Gokarna, Karnataka

Gokarna nudi nekoliko odvojenih plaža, sa belim peskom, koje su savršene za istraživanje spiritualizma i beg od vreve.

2. Tarkarli, Maharashtra

Osim bele peščane plaže, u Tarkalrliju se nalaze i živahna sela, drevna morska utvrđenja i mirne vode. Turisti uživaju u ronjenju ili parajedrenju, ali i poseti brojnim istorijskim spomenicima koji se nalaze u blizini.

3. Kaup, Karnataka

Sa starog svetionika koji se nalazi na plaži pruža se spektakularan pogled naročito tokom zalaska sunca. Takođe, turiste privlače i arhipelag od četiri ostrva sa predivnim stenama od lave, stare po nekoliko miliona godina.

4. Tharangambadi, Tamil Nadu

Na lokalnom tamil jeziku, ime ove plaže je ‘zemlja pevajućih talasa’, a ovaj mirni gradić leži na obali Begalskog zaliva na jugu Indije. Osim prelepih plaža, treba posetiti i velelepnu arhitekturu grada, spomenike i crkve iz perioda danske, i kasnije britanske vladavine.

5. Radhanagar, Ostrva Andaman i Nicobar

Ova plaža, poznata među lokalnim stanovništvom i kao plaža broj 7, nalazi se na udaljenim ostrvima Andaman i Nikobar, između Indije i Tajlanda. Često je na listama kao jedna od najlepših plaža Azije. Osim u vodenim sportovima, turisti mogu uživati i u prelepoj prirodi koja okružuje ovu plažu.

6. Bekal, Kerala

Plaža oblik velike ključaonice, a pažnju je privukla pre nekoliko decenija nakon bolivudskog filma „Bombaj“. Duga peščana obala, ali i kamene skulpture i umetnička dela koja se nalaze na njoj, privlače turiste na ovu plažu.

7. Puri, Odisha

Plaža je poznata po brojnim zabavama, ali oni koji žele miran odmor odlučuju se za severnije obale Balighai i Chandrabhagu. Takođe, turisti koji posećuju Puri često obilaze i Sunčani hram u Konarku i etno selo Raghurajpur, poznato po patačitra slikarskoj tehnici na svitku.

8. Palolem, Goa

Iako je Goa prvenstveno poznata kao veoma posećeno turističko mesto, postoje i njeni skriveni delovi na koje turisti ne zalaze u tolikom broju. Takva je i plaža Palolem, gde vam muzika neće smetati da se naspavate, jer su nastupi uživo zabranjeni posle 10 uveče. Zbog toga su čuvene i ‘tihe žurke’ na ovoj plaži, gde uz slušalice sami uživate u muzici. Popularne su i eksukrzije razgledanja delfina u Arapskom moru.

9. Mandarmani, West Bengal

Nekoliko sati vožnje od Kalkute, u istočnom delu zemlje, nalazi se ova plaža. Usnuli ribarski gradič postao je turistička destinacija zahvaljujući 13 km dugoj peščanoj plaži koju nastanjuju male crvene krabe.

10. Minicoy, Lakshadweep

Minicoy nudi poseban ugođaj onima koji traže da budu potpuno izolovani tokom odmora jer je plaža puna privatnih zaliva. Osim toga, može se uživati i u ronjenu među prelepim koralnim grebenima.

11. Rushikonda, Andhra Pradesh

Čista morska voda i peščane plaže čine ovu plažu omiljnom za izlete među lokalnim stanovništvom, uprkos jakim morskim strujama. Za one željne avanture preporučuje se surfovanje ili kajak, ali zbog uslova ovo mesto nije za početnike. Njima ovaj kraj može da ponudi i atrakcije poput hrama Venkateswara iz četvrtog veka koji godišnje poseti 40 miliona ljudi.

Prethodni tekstDžajpur: U sali ogledala
Sledeći tekstNa indijske ulice stiže nova KIA

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime