Koči – mesto koje turisti obožavaju

Foto: നിരക്ഷരൻ/Wikipedia

Koči (poznat i kao Kočin) je glavni grad zapadne indijske obale Arabijskog mora i deo je distrikta Ernakulum indijske države Kerala. Ovaj lučki grad, koji je svojevremeno bio pod kolonijalnom vlašću Portugala, sa oko 600 hiljada stanovnika i prelepim pogledom na plavetnilo Arabijskog mora, deo je Velikog Kočin regiona. Ocenjen je od strane indijske vlade ocenom B1, što ga čini najbolje ocenjenim i najvažnijim gradom države Kepala. Koči zauzima prvo mesto po broju domaćih i stranih turista u Kepali.

Smatra se da Koči predstavlja jedan od 28 indijskih gradova koji će u društvu od 440 svetskih gradova svetskom BDP-u doneti 50 odsto do 2025. godine. Grad poseduje i metro što turistima značajno može da olakša kretanje prilikom obilaska njegovih znamenitosti.

Najbolje vreme tokom godine za posetu gradu Koči je od januara do juna i od oktobra do decembra. U periodu od juna do oktobra vladaju monsunski vremenski uslovi kada duva jak vetar i kada su velike padavine.

Foto: Wikipedia/shabbir
Foto: Wikipedia/shabbir

Turiste u Kočiju najviše impresionira crkva Svetog Francisa, kao i predivne građevine u kojima se nalaze vrhovni sud Kerale i zgrada opštine, kao i kompleks Golden Jubilee Chamber.

Deo grada Džev Taun predstavlja sadašnjost grada i tu se nalazi veliki trgovinski centar. Tu je i Matančeri, stari deo grada u kome se nalaze kolonijalne građevine fascinantne istorije čije su starnice tokom vekova ispisivali Holanđani i Portugalci.

Turistička agencija preko možete da obiđete Koči: Mondorama

Prethodni tekstU Indiji priveden golub osumnjičen za spijunažu
Sledeći tekstGnana Joga – joga razlučivanja i uvida

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime