Ako ste za alkohol, morate prvo da prođete kroz lavirint

Foto: Twitter/@EnisErkel

U cilju smanjenja vožnje u alkoholisanom stanju, Vrhovni sud u Indiji u decembru 2016. godine, zabranio je prodaju alkohola u blizini od 500 metara od svih državnih autoputeva. Na ovaj način, država je vlasnicima hotela, restorana i barova dala dva izbora: da se presele ili da izgube najznačajnije prihode od prodaje alkoholnih pića.

Zaposleni u jednom baru koji je udaljen 150 metara od autoputa u Kerali pronašli su rupu u zakonu i došli i do trećeg rešenja. Nekoliko dana pre nego što je zakon stupio na snagu, od montažnih betonskih zidova sagradili su mali lavirint koji vodi od ulice do ulaza u bar. Tako je dužina puta od barske stolice do saobraćajnice tri puta duža nego ranije.

„Produžili smo put do bara“, rekao je Šiju P., menadžer lokala. „Sada je našim gostima potrebno da prepešače 520 metara od autoputa“. Obližnji vlasnici lokala razmišljaju da primene sličan metod, a napominju i da je šetnja pre i nakon pića dobra za zdravlje.“

Kako navodi Times, ovo rešenje bilo je dovoljno da prevari zakon. Ako vam pođe za rukom da prevarite vreme i prostor, ni zakon onda nije nedodirljiv.

Prethodni tekst10 najlepših osmeha Bolivuda (video)
Sledeći tekstZavršava se snimanje indijskog filma „Vivegam“ u Boru

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime