Najbolja mesta u Indiji na kojima ćete sigurno videti tigrove (foto)

Foto: unsplash.com/vincentvanzalinge

Sa svojim gustim šumama, bujnim pejzažima i posvećenim naporima za očuvanje, Indija nudi neke od najboljih mogućnosti na svetu za posmatranje tigrova. Evo nekih od najboljih mesta.

Nacionalni park Džim Korbet, Utarakand

To je najstariji nacionalni park Indije i raj za bengalske tigrove. Smešten u podnožju Himalaja, raznolika staništa parka pružaju široke mogućnosti za viđenje tigrova.

Nacionalni park Ranthambore, Radžasthan

Jedan od najpoznatijih indijskih rezervata tigrova, Ranthambore je poznat po svojoj uspešnoj populaciji tigrova. Neravni teren parka, drevne ruševine i slikovita jezera čine ga idealnim staništem za ova veličanstvena stvorenja.

Nacionalni park Bandhavgarh, Madja Pradeš

Poznat po tome što je jedan od nacionalnih parkova sa najvećom gustinom naseljenosti tigrova Indiji, Nacionalni park Bandhavgarh nudi odlične šanse za viđanje tigrova. Bujne šume i valovita brda parka pružaju savršenu pozadinu za fotografisanje divljih životinja.

Kanha Tiger rezervat, Madja Pradeš

Ovekovečen u „Knjizi o džungli“ Radjarda Kiplinga, rezervat tigrova Kanha dom je značajne populacije bengalskih tigrova. Posetioci mogu da istraže guste šume parka u džipu za safari i okušaju sreću.

Tadoba Andhari Tiger rezervat, Maharashtra

Smešten u srcu Maharaštre, rezervat tigrova Tadoba Andhari jedno je od najboljih staništa tigrova u Indiji. Sa svojom naprednom populacijom tigrova i raznolikim divljim životinjama, nudi nezaboravno iskustvo safarija.

Pench Tiger rezervat, Madja Pradeš

Rasprostranjen po državama Madja Pradeš i Maharaštra, Pench Tiger reservat je poznat po svojoj lepoti i bogatoj divljini. Posetioci mogu da se upuste u uzbudljive safarije u džungli kako bi videli tigrove u njihovom prirodnom staništu.

Nacionalni park Satpura, Madja Pradeš

Poznat po neravnom terenu i netaknutoj divljini, Nacionalni park Satpura nudi jedinstvenu priliku da peške istražite zemlju tigrova. Posetioci se mogu odlučiti za pešačke safarije i vožnju čamcem kako bi istražili raznolike pejzaže parka.

Nacionalni park Sundarbans, Zapadni Bengal

Dom neuhvatljivog kraljevskog bengalskog tigra, istraživanje gustih mangrova čamcem pruža priliku da uočite ova veličanstvena stvorenja.

Nacionalni park Kaziranga, Asam

Iako je prvenstveno poznat po svojoj populaciji indijskih nosoroga, Nacionalni park Kaziranga je takođe dom brojne populacije tigrova. Posetioci mogu da istražuju travnjake i močvare parka na džip safariju i jahanju slonova.

Periiar Tiger Rezervat, Kerala

Smešten u zapadnim Gatima, rezervat tigrova Perijar poznat je po svojoj lepoti i raznovrsnoj divljini. Posetioci mogu da uživaju u krstarenju čamcem po jezeru Perijar i vođenim šetnjama kroz guste šume parka u potrazi za tigrovima i drugim divljim životinjama.

Prethodni tekstSedam stvari o sebi nikada ne smete otkriti drugima, prema hinduističkim mudracima
Sledeći tekst5 jednostavnih vežbi koje će vas održati mladima

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime