Putujete u Indiju? Dobićete besplatnu SIM karticu čim dođete

Foto: https://twitter.com/dr_maheshsharma

Indija se krupnim koracima digitalizuje.

Da bi svima koji dolaze u indiju putovanje učinila lakšim i udobnijim, Indija će turistima omogućiti besplatne SIM kartice odmah po po dolasku, odnosno sletanju na aerodrom. Kartice za razgovore biće u vrednosti od 50 rupija (70 centi) i imaće 50MB za prenos podataka, prenosi „Hindustan Times“.

„Ova inicijativa pomoći će turistima da odmah po dolasku u Indiju komuniciraju sa svojim rođacimai, hotelima, sa turoperatorima i tako dalje“, rekao je ministar turizma Maheš Šarma.

Svi koju u Indiju putuju uz e-vizu, moći će da zatraže svoju besplatnu SIM karticu. Inicijativa će početi na nacionalom aerodromu Indira Gandi u Nju Delhiju, ali će se proširiti na 15 aerodroma širom zemlje, navodi se u publikaciji.

Ovim potezom samo se nastavlja ideja indijskog premijera Narendre Modija koji podstiče naprednu tehnologiju. Krajem prošle godine, vlada je povukla apoene od 500 i 1000 rupija, što je dovelo do velikog porasta sistema digitalnog plaćanja. Osim toga, prošlog meseca Modijeva vlada objavila je plan da uvede jeftin brz internet u više od 150.000 sela širom zemlje.

Prethodni tekstRama Navami-festival posvećen bogu Rami
Sledeći tekstDo juna će preko 450 miliona Indijaca biti onlajn

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime