„Tek kad putujete sami, osetite sve lepote Indije!“

Gost jutarnje emisije bio je Rade Jovanović, svetski putnik ili kako se danas to popularno zove globtroter.

On nam je pričao o svojim iskustvima putovanja po svetu. Putovali smo virtuelno u Indiju, pričali o lepotama, ljudima i hrani Istoka.

– U Indiji se hrane zdravo. Imaju petnaest puta više začina nego mi.- moringa, kurkuma, korijanderi, ne znam ni ja kako se već zovu.

Pitali smo Rada i koje praznike je imao priliku da poseti i proslavisa stanovnicima Indije.

– Pa prvi i najveći je taj Kumbh Mela koji je svakih dvanaest godina. Doduše ima i poluvreme, na šest godina, tada je malo manje ali preko dvesta pedeset miliona iz celog sveta dođu.

Imali smo prilike da vidimo i neke od slika ovog svetskog putnika.

– Ja sam gledao da tamo živim skromno, da one pare što sam pozajmio od ćerke i zeta vratim. Nisam imao potrebe da jedem, tamo je bilo toplo a napunio sam se energije tako da sam ja išao maltene u hiodočašće.

Čovek je koji je imao mnogo iskustava, kupao se u reci Gngu i drugim svetim rekama kao štoje Šipra, isto jedna sveta reka. Iako izgleda kao mladić, on je prešao šezdeset i petu godina i prošao mnogo toga.

Indija je poznata kao svet kontrasta, bogatstva i IT sektora a sa druge strane velikog siromaštva i nemaštine, pa nas je interesovalo kako se to uklapa i kako funkcioniše:

– To jedinstvo suprotnostis tako paše jedno sa drugim da čovek ne može da veruje. Toliko ima bogatih ljudi koji mogu da kupe pola Evrope i isto tako ima mnogo siromašnih ali oni smatraju da je to normalno. Oni veruju u reinkarnaciju. Ja sam bio super srećan jer sam prošao samo sa trista evra.- rekao je gospodin Jovanović koji kaže da se jedinstveno proveo i upoznao mnoge interesantne ljuude. Kaže da tek kada putujete sami tek onda osetite lepote Indije.

(Happytv.rs)

Prethodni tekstZašto Indijci ne jedu banane uveče?
Sledeći tekstIndijska železnica – jedan je od simbola moći prosvećene istorije

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime