Životna priča nedavno udate indijske bogatašice

Ajša ili Iša Ambani ima 27 godina i o njenom bogatstvu svet priča, kao i o njenom papreno skupom venčanju na kojem je zapevala Bijonse.

Venčanje je koštalo 100 miliona dolara. Obavljeno je u prekrasnoj palati ispred koje je bio postavljen crveni tepih. Zvanice su bile zvezde Bolivuda, a među njima i Depika Pidukone sa suprugom i Prijanka Čopra sa mužem Nikom Džonasom. Gošća je bila i Hilari Klinton, bivša američka državna sekretarka.

Ispred mladine porodične kuće, vredne milijardu dolara, na video-bimu emitovano je venčanje. A na svadbi, kraljica Bi, ni manje ni više. Zaista je retkost da Bijonse zapeva na svadbi, ali ovu ponudu sigurno nije mogla da odbije.

https://www.youtube.com/watch?v=qc8Uyd15C08

Iša Abmani (27) je jedno od troje dece indijskog industrijalca Mukeša Abmanija čije se bogatstvo procenjuje na 43, 6 milijardi dolara. Njegov biznis je usmeren na hranu, tehnologiju i tekstilnu industriju, najbogatiji je čovek u Indiji i azijski pandan Džefu Bezosu, najbogatijem čoveku na svetu.

Njegova naslednica Iša je diplomirala psihologiju i indijske studije na Jejlu. završila je zatim postdiplomske studije iz psihologije i južnoazijskih studija, na istom univerzitetu.

Radila je u „McKinsey & Company“ baveći se konsaltingom, a ondapostala članica Upravih odbora kompanija „Jio“ i „Reliance Retail“.

Prošle godine je pokrenula onlajn brend „AJIO“, a još 2008. američki magazin „Forbs“ procenio je da njeno bogatstvo dostiže 660 miliona dolara što ju je dovelo na drugo mesto najmlađih milionerki sveta.

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime