10 bolivudskih režisera koji su i odlični glumci

Postoji duga lista bolivudskih glumaca koji su nakon uspešne glumačke karijere postali reditelji. Kao režiseri, neki su bili uspešniji nego kao glumci, dok drugi nisu osvojili publiku svojim rediteljskim veštinama. Ipak, postoji i veliki broj poznatih režisera koji istovremeno i režiraju i glume.

Predstavljamo vam deset bolivudskih režisera koji su i sjajni glumci.

10. Prakash Jha
9. Karan Johar
8. Tigmanshu Dhulia
7. Nagesh Kukunoor
6. Sudhir Mishra
5. Mahesh Manjrekar
4. Amole Gupte
3. Anurag Kashyap
2. Farhan Akhtar
1. Guru Dutt

Prakash Jha jedan je od najnekonvencionalnih filmskih stvaralaca Bolivuda. Njegovi filmovi neće vas zabaviti, oni će vas podstiči na duboko razmišljanje o zemlji i raznim socijalnim pitanjima. Njegovi filmovi bave se teškim temama, politikom, korupcijom i raznim društvenim pitanjima. Nakon pisanja, produkcije i režiranja brojnih kritički i finansijski uspešnih filmova, Prakash Jha prihvatio je ulogu u „Jai Gangaajal“ 2016. godine i pokazao oglično glumačko umeće pored režije filma. U filmu ga vidimo u ulozi korumpiranog policajca koji se u duši promenio i koji se bori protiv onih koji su ga nekada štitili i pomagali mu. Kritičari su mu dali odlične ocene, a publika je shvatila da režiser može biti i dobar glumac.

Prakash Jha najpoznatiji je po režiji i produkciji nekih od političkih i socio-političkih filmova. Neki od njegovih najznačajnijih filmova su ‘Damul’ (1984), ‘Mritiudand’ (1997) i ‘Gangaajal’ (2003), ‘Apaharan’ (2005). ‘Raajneeti’ (2010), ‘Aarakshan’ (2011) i ‘Satiagraha’ (2013). U ovim filmovima uspeo je da okupi neke od najvećih glumaca iz filmske industrije. Jha je i producent filmova „Faces After The Storm“ (1984) i „Sonal“ (2002).

Prethodni tekstPutnički avio-saobraćaj u Indiji porastao za 20%
Sledeći tekstOkrugli sto pred World food India od 3. do 5. novembra

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime