10 najpoznatijih indijskih glumaca u Holivudu (foto)

Foto: YouTube/Eros Now Music (Printscreen)

Donosimo vam listu 10 najpoznatijih indijskih glumaca koji su veoma uspešnu karijeru izgradili i u Bolivudu i u Holivudu.

Priyanka Chopra

Priyanka je poslednjih godina najpoznatija Indijka u Holivud. Nakon tri uspešne sezone u seriji Kvantiko, harizmatična glumica i nekadašnja Mis Sveta krenula je u osvajanje filmskog plata. Publika je mogla da je vidi u ostvarenjima Čuvari plaže, Zar to nije romantično, a uskoro i u četvrtom delu Matriksa.

Deepika Padukone

Nakon ogromnog uspeha u Bolivudu i brojnih blokbastera, Deepika polako probija svoj put i u Holividu. 2017. godine glumila je pored Vin Dizela u akcionom filmu  XXX: The Return Of Xander Cage, a nema sumnje da njeno vreme tek dolazi.

Irrfan Khan

Prerano preminuli glumac ostaće upamćen kao jedan od najkarakternijih glumaca Bolivuda i Holivuda. Publika je, između ostalih, mogla da ga vidi u filmovima Inferno, Pijev život i Neverovatni Spajdermen.

Aishwarya Rai

Bivša Mis sveta postala je jedna od zaštitnih lica indijske filmske scene. Glumila je velikim holivudskim hitovima kao što su Bride & Prejudice, Pink Panter 2 i Poslednja legija.

Anil Kapoor

Anil Kapoor je dobro poznato ime u Indiji, ali uloge u Holivudu učinile su ga prepoznatljivim glumcem. Od popularne serije 24 do Milionera iz blata, Kapoor pokazuje svoj talenat publici širom sveta.

Anupam Kher

Ulogama u filmovima Igraj kao Bekam i I u dobru i u zlu, ovaj legendarni bolivudski glumac je postao poznat publici koja nije toliko upoznata sa indijskom kinematografijom, iako je popularnost ovog 66-godišnjeg glumca ogromna i do sada ima skoro 500 uloga.

Freida Pinto

Freida Pinto je na filmskom platnu debitovala 2008. godine u ostvarenju Milioner iz blata, reditelja Deni Bojla. Iako nikada nije glumila u Bolivudu, njena karijera je za kratko vreme procvetala, te je publika mogla da je vidi i u manjim nezavisnim filmovima i u velikim holivudskim blokbasterima.

Naseeruddin Shah

Jedan od najpoznatijih savremenih Bolivudskih glumaca stekao je popularnost i u Holivudu. Publika je imala prilike da ga vidi u ostvarenju Liga izuzetnih džentlmena kao i filmu The Great New Wonderful, a pamti se njegova uloga u Monskunskoj svadbi rediteljke Mire Nair.

Om Puri

Ovaj legendarni glumac ostavio je dubok trag u Bolivudskoj kinematografiji, ali i u pakistanskim i britanskim filmovima. Među njegovim najpoznatijim ulogama je ona u Oskarom ovenčanom filmu Gandi, a pojavio se u još preko 300 ostvarenja i ostvario uloge koje će dugo pamtiti.

Gulshan Gro

On je poznat kao „Bolivudski zlikovac“ jer je tumačio uloge ozloglašenih filmskih negativaca, a što se uloga u Holivudu tiče, istakao se u ostvarenjima The Second Jungle Book, Prisoners of the Sun, Blind Ambition i My Bollywood Bride.

Prethodni tekstIndijac slučajno u vozu kupio posebnu sadnicu i obogatio se (foto)
Sledeći tekstPV Sindhu, svetska šampionka i ključna indijska sportistkinja u Tokiju (video)

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime