12-godišnja Indijka oborila svetski rekord pevajući na 102 jezika, među njima i na srpskom (video)

Foto: YouTube/suchetha satish (Printscreen)

Sučeta Satiš, 12-godišnjakinja Indijka koja živi u Dubaiju, nedavno je istovremeno oborila dva Ginisova rekorda pevajući pesme na čak 102 različita jezika tokom koncertnog nastupa koji je trajao impresivnih šest sati i 15 minuta.

Učenica 7. razreda Indijske škole u Dubaiju za nastup je počela da se priprema pre godinu dana. I ranije je pevala na nekoliko različitih indijskih jezika i engleskom, a strani jezici su je, kaže, oduvek fascinirali. Ovo je bila jedinstvena prilika da nauči što je više moguće jezika. Nastup za obaranje rekorda održala je 25. januara pred publikom u indijskom konzulatu u Dubaiju.

– Prva pesma koju sam naučila da pevam na stranom jeziku bila je na japanskom. Prijateljica mog oca, japanska dermatološkinja, u Dubai je došala pre godinu dana. Došla je kod nas i otpevala tu pesmu na japanskom, i to mi se jako dopalo – ispričala je Sučeta, a prenosi Oddity Central.

Od tada je učila pesme na arapskom jer je taj jezik počela da uči i u školi. Zatim se odlučila na Tagalog, jezik kojim govore brojni filipinski iseljenici u Dubaiju. Svake nedelje naučila bi novu pesmu na drugom jeziku i setila se da bi mogla da konkuriše za rekord ako nastavi tim tempom.

– Obično mi treba dva sata da naučim pesmu. Ako je izgovor lakši, mogu jako brzo da je naučim, naročito ako nije dugačka, gotova sam za pola sata – ispričala je ova 12-godišnja devojčica.

Najteže joj je, kaže, bilo da peva na mađarskom, francuskom i nemačkom pa su joj za pripremu tih pesama bila potrebna i po dva dana. Najdraži su joj stihovi na maorskom, armenskom i slovačkom jeziku.

Popis svih jezika na kojima je Sučueta pevala: maithili, sanskrt, afrikaans, albanski, asamski, azerbejdžanski, badaga, balochi, baskijski, beloruski, benglau, bojpuri, bugarski, kantonski, hrvatski, češki, danski, divehi, dogri, holandski, engleski, estonski, finski, francuski, garhwali, gruzijski, nemački, grčki, guarani, gujarati, haryanvi, hebrejski, mađarski, irski, javanski, kannadam, kašmirski, kazahstanski, kmerski, kinyarwanda, kokborok, konkani, korejski, kirgistanski, litvanski, makedonski, malagijski, malajski, malteški, mandarinski, mongolski, manipuri, maorski, marathi, nepalski, norveški, odijski, persijski, punjabi, quechua, rajasthani, rumunski, ruski, srpski, sindhi, sinhalese, slovački, slovenski, somalijski, swahili, švedski, tagalog, tajiki, tamilski, tajlandski, tibetanski, tulu, ukrajinski, urdu, uzbekistanski, vijetnamski, velški, xhosa, jakutski, joruba, zulu, italijanski, japanski, islandski, kurdski, madurski, pashto, latvijski, turski, armenski, španski, potrugalski, malayalam, arapski i hindu.

Prethodni tekstTramp Junior prodaje apartmane u Nju Delhiju
Sledeći tekstOtvoren Štand Indije na 40. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime