Tramp Junior prodaje apartmane u Nju Delhiju

Foto: Pixabay.com/hipandian

Donald Tramp Junior, najstariji sin američkog predsednika, doputovao je u Nju Delhi gde prodaje luksuzne apartmane i obasipa pažnjom bogate Indijce koji su sebi već obezbedili nekretnine u Trampovom stambenom bloku, nedaleko od glavnog grada.

Dolazak Trampa Juniora, preneo je AP, pompezno je prethodnih dana najavljivan u gotovo svim indijskim novinama, a u promotivnom materijalu je obećano da će oni koji se do sutra prijave za kupovinu apartmana u Trampovom bloku dobiti u petak priliku za „razgovor i večeru“ s Trampom Juniorom.

Američki predsednik je obećao da će tokom predsedničkog mandata izbegavati nove poslovne aranžmane u inostranstvu da bi izbegao potencijalne sukobe interesa. Iako su projekti koje Tramp Junior promoviše potpisani pre nego što je njegov otac postao predsednik, stručnjaci za etiku dugo smatraju spornim to što se Trampovo ime koristi za promociju čak postojećih poslovnih poduhvata. Linija između starih i novih projekata ne mora da bude jasna, smatraju oni, te se novi poslovni aranžmani mogu uglaviti u stare.

Donald Tramp Junior je juče ujutru u Nju Delhiju pozirao sa indijskim biznismenima koji grade stambene komplekse u četiri grada. Prema pisanju AP, među poslovnim partnerima koji su mu bili u pratnji bio je Kalpeš Mehta, koji rukovodi firmom Tribeka, a koja se predstavlja kao glavni partner u Indiji za projekte nekretnina s Trampovim imenom. Mehta je došao u žižu pažnje javnosti ubrzo nakon Trampove izborne pobede, pošto su njegove fotografije i još dva indijska partnera u Trampovim projektima nekretnina s novoizabranim predsednikom u Njujorku bile prava bomba u indijskim i američkim medijima.

Kako je najavljeno, on će održati govor o indijsko-pacifičkim odnosima na biznis samitu u Nju Delhiju, a govornicu će deliti sa indijskim premijerom Narendrom Modijem. Organizacija Tramp ima sporazume o licenci sa svim svojim poslovnim partnerima u Indiji, koji grade nekretnine i dobijaju Trampovo ime u zamenu za novčanu nadoknadu. Organizacija ima pet projekata u Indiji, zbog čega je ona njeno najveće tržište izvan Sjedinjenih Država. Luksuzni kompleks je već otvoren u gradu Puna, dok su ostali projekti u različitim fazama izgradnje u obalskim gradovima Mumbaj i Kalkuta. Dva su u Gurgaonu, predgrađu Nju Delhija, gde će na kraju biti podignute i Trampove kule.

Kako se navodi, stanovi su skupi, mada ne previše u naprednom svetu nekretnina bogate indijske elite. Cena apartmana u Trampovom kompleksu u Gurgaonu je između 775.000 dolara i 1,5 miliona dolara, piše AP.

(Danas)

Prethodni tekstRičard Brenson želi da u Indiji izgradi futuristički saobraćajni sistem Hyperloop (video)
Sledeći tekst12-godišnja Indijka oborila svetski rekord pevajući na 102 jezika, među njima i na srpskom (video)

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime