Ričard Brenson želi da u Indiji izgradi futuristički saobraćajni sistem Hyperloop (video)

Foto: Instagram.com/hyperloopone (Printscreen)

Virdžin Hyperloop One, futuristički saobraćajni sistem koji je omislio britanski milijarder Ričard Brenson, najavio je plan da u Indiji izgradi superbrzu prugu koja će povezivati prestonicu Mumbaj i grad Punu.

Predloženi hyperloop, koji ima za cilj prevoz putnika u supersoničnim zatvorenim cevima, smanjiće vreme putovanja između ovih indijskih gradova od sadašnjih 3 sata na samo 25 minuta, rekli su predstavnici kompanije.

View this post on Instagram

??

A post shared by Virgin Hyperloop One (@hyperloopone) on

Brenson je 18. februara izjavio da je kompanija potpisala preliminarni dogovor sa vladom pokrajine Maharaštra za izgradnju prve faze hyperloop mreže koja bi na kraju mogla da poveže celu Indiju.

– Verujem da Virgin Hyperloop One može u21. veku imati isti uticaj na Indiju kakav su imali vozovi u 20. veku- rekao je Brenson.

Predložena trasa ovog supersoničnog vida prevoza povezivala bi drugi aerodrom u Mumbaju sa Prunom, koja je udaljena 150 km.

Brenson je dodao da bi izgradnja trase trajala dve do tri godine nakon sklapanja konačnog dogovora. Potrebno je i dodatnih pet do sedam godina kako bi ovaj vid transporta bio potpuno spreman za prevoz 150 miliona putnika godišnje, kažu iz kompanije.

Ovu tehlogiju osmislio je Elon Mask, a eksperti kažu da hyperloop sistem prevoza, iako još u povoju, može nakon završetka rasteretiti preopterećene indijske puteve i železnice.

Virgin Hyperloop One razvija tehnologiju koja će dostići brzinu voza od 1.207 km/h, i koja je bezbednija od putničkih aviona, a troškovi izggradnje i održavanja manji su nego kod super brzih vozova.

Prethodni tekstIndija uspešno testirala balističku raketu
Sledeći tekstTramp Junior prodaje apartmane u Nju Delhiju

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime