Nemac ostao „zaglavljen“ u tranzitu i 50 dana živeo na aerodromu u Nju Delhiju

Nemac koji je gotovo dva meseca živeo u tranzitnom delu međunarodnog aerodroma u Nju Delhiju konačno se u utorak ukrcao na let za Evropu.

U slučaju koji podseća na film „Terminal“ s Tomom Henksom u glavnoj ulozi, Nemac (41) je bio u tranzitu, ali zaglavio je u Nju Delhiju kad je Indija obustavila letove zbog pandemije korona virusa.

Muškarac je 17. marta otputovao iz Hanoja, pa je propustio let za Istanbul. Indija je u idućim danima obustavila letove u sklopu mera restrikcija zbog Covid-19, objasnio je policijski službenik KK Yadav.

Nemac, čija je priča u medijima objavljena u ponedeljak, u utorak rano ujutru uspeo je da poleti za Amsterdam.

„Rezervisao je let KLM za Amsterdam. Nemamo pojma koje je njegovo krajnje odredište“, rekao je portparol aerodroma Tušar Makar.

Policijski službenici indijskog aerodroma rekli su da im je muškarac rekao da postoji mogućnost da u sopstvenoj zemlji dobije kaznenu prijavu i da je zbog toga odbio da otputuje. Indija mu nije izdala vizu pošto je rekao da ima kaznenu prijavu.

Muškarac je 50 dana proveo surfujući internetom, razgovarajući s prijateljima i porodicom mobilnim, lutao je terminalom i komunicirao sa obezbeđenjem i pomoćnim osobljem aerodroma.

„Osigurali smo mu hranu, vodu, odeću, pastu za zube i ostale potrepštine. Spavao je na pomoćnim krevetima, na klupama, a ponekad i na podu“, rekao je Yadav.

Film „Terminal“, koji je 2004. režirao Stiven Spilberg, temelji se na istinitoj priči o muškarcu rođenom u Iranu koji godinama živeo na terminalima aerodroma „Šarl de Gol“ blizu Pariza.

(Hina)

Prethodni tekstPrelepa Indijka otkriva domaću masku za blistavu kosu  (video)
Sledeći tekstIndija otvara železnicu od 12. maja

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime