Indija otvara železnicu od 12. maja

Indijska železnička mreža, jedna od najvećih na svetu, ponovo će postepeno pokrenuti saobraćaj od utorka, prenosi Gardijan.

Indijska železnička mreža ponovo će biti u funkciji, dok Indija ublažava mere zatvaranja zbog korona virusa od koga je do sada preminulo više od 2.000 ljudi, a zaraženo je više od 60.000.

Indijska železnica saopštila je danas da će pokrenuti oko 30 linija iz glavnog grada Nju Delhija do drugih gradova, među kojima su Mumbaj, Bangalor i Čenaj.

„Indijske železnice planiraju da postepeno ponovo pokrenu putničke vozove od 12. maja 2020. godine. Nakon toga, indijske železnice će započeti još specijalnih usluga na novim relacijama“, dodaje se u saopštenju Ministarstva železnica.

„Putnici će biti obavezni da nose maske i da se pregledaju pri polasku, a samo onima bez simptoma bice dozvoljeno da se ukrcaju“.

Ogromna železnička mreža, koja je dnevno prevozila više od 20 miliona putnika, zaustavljena je krajem marta, jer je Indija uvela stroge mere zatvaranja kako bi zaustavila širenje virusa.

(Tanjug)

Prethodni tekstNemac ostao „zaglavljen“ u tranzitu i 50 dana živeo na aerodromu u Nju Delhiju
Sledeći tekstIndija za ekonomiju daje 265 milijardi dolara

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime