3 ajurvedske biljke za jak libido i zdrav seksualni život

Foto: unsplash.com/marliksaffron

Oslabljen seksualni nagon ili pad libida utiče na mentalno i emotivno stanje i takođe može ukazivati na moguće zdravstvene probleme. Osoba često gubi samopouzdanje, oseća se krivom, depresivnom i povlači se u sebe, što dalje nepovoljno deluje na vezu ili brak.

U prirodi već hiljadama godina postoje biljke koje su i naučno dokazale svoju efikasnost u zdravlju intimnog života.

Ajurveda preporučuje korišćenje određenih tradicionalnih biljaka koje vrlo blagotvorno djeluju na jačanje potencije kod muškaraca i žena i njihovo seksualno zadovoljstvo.

Upoznajte se s ovim ajurvedskim biljkama kako bi ponovo pobudili uspavanu strast i obogatili svoj intiman život.

3 ajurvedske biljke za povećanje libida

Ashwagandha

U drevnim tekstovima ayurvede i Kama Sutre spominje se biljka ashwagandha kao najsnažniji stimulans i afrodizijak koji poboljšava seksualni život muškaraca.

Ashwagandha se preporučuje za muškarce koji se suočavaju s problemima poput gubitka libida i erektilne disfunkcije. Dokazano je da ashwagandha značajno podiže nivo  testosterona i revitalizuje prirodnu ravnotežu polnih hormona kod muškaraca.

Ova najpoznatija ajurvedska biljka pomaže u smanjenju nivoa stresa u telu i time poboljšava kvalitet i broj spermatozoida. Takođe je pokazala odlične rezultate u buđenju ženske seksualne energije.

Potrebno je duže vrijeme da prirodni, biljni sastojci sinergijski djeluju s našim tijelom prije nego što osjetimo bilo kakvu korist.

Konzumiranje 1 – 2 čajne kašičice ashwagandhe dnevno tokom 8 nedelje može značajno da poboljša libido, izdržljivost i seksualno zadovoljstvo, piše Krenizdravo.dnevnik.hr

Shatavari

U ayurvedskim tekstovima shatavari je biljka koja je izuzetno blagotvorna za žene svih životnih doba.

Poznata je po tome što ima podmlađujući efekat na ženske reproduktivne organe, osnažuje ženski libido i deluje kao vrhunski tonik za plodnost.

Iako je korisna i za muškarce, naročito povoljno deluje u lečenju ženskih hormonalnih poremećaja. Hrani i neguje maternicu, podstiče proizvodnju zdravih jajnih ćelija i održava prirodnu ravnotežu ženskih hormona.

Smanjuje simptome perimenopauze, a u menopauzi nadoknađuje hormone.

Shatavari spada u snažne afrodizijake jer stimuliše polnu želju kod žena i muškaraca te poboljšava mogućnost začeća. Blagotvorno deluje na celokupno zdravlje organizma i pomaže u borbi protiv stresa.

Koristite je tokom dužeg vremenskog perioda kao napitak s mlekom ili u obliku čaja, 1 – 2 puta dnevno.

Šafran

Šafran je luksuzni začin koji se vekovima koristi ne samo u kulinarstvu, nego i u prirodnom lečenju. Poznat je afrodizijak koji poboljšava seksualne disfunkcije ne samo kod žena, već i kod muškaraca. Kod muškaraca poboljšava erektilnu funkciju, a kod žena budi seksualnu želju.

Naučni eksperimenti takođe su pokazali da šafran može povećati pokretljivost sperme što pospešuje plodnost kod muškaraca i produžuje njihovu vitalnost.

Prethodni tekstIndijac se nije okupao 22 godine, ali razlog njegove odluke je i više nego plemenit
Sledeći tekstSprečite prehladu: Ovaj napitak jača imunitet, pijte ga svakog jutra

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime